UP Évértékelő: szakmai vezető!

upertekelo_david

Évzáró cikksorozatunkban utánpótlás edzőink segítségével tekintünk vissza az idei szezon 2022-es évére, negyedik részünkben utánpótlás szakmai vezetőnk, Váczy Dávid értékelte az aktuális évet.

Dorogifc.hu: Egy 1-től 5-ig tartó skálán hányasra értékelnéd a 2022-es évet ha a kitűzött célokat és azok teljesülését vesszük alapul?
Váczy Dávid: „Sokat dolgoztunk kollégáimmal ebben az esztendőben is, elégedettek soha nem leszünk, mert mindig találunk olyan feladatot, területet, ahol tovább tudunk és akarunk fejlődni. A realitásokat figyelembe vesszük, ugyanakkor mindig arra törekedtünk, hogy egy szinttel feljebb tudjuk lépni. Az idei évben sok pozitív visszajelzést kaptunk, ami további motivációt ad munkánkhoz.”

Dorogifc.hu: Mik azok a területek, amik a mérleget pozitív és negatív irányban mozdítják el ha az utánpótlásunk sikerességét nézzük?
Váczy Dávid: „Számunkra a legfontosabb, hogy az utánpótlás egységes irányelv mentén (rendszerben) haladjon, közösséget alkotva dolgozzunk a klubbért, ezt minőségi tartalommal kell megtölteni. Minden korosztályban előtérbe helyezzük az egyén fejlődését, amihez az átlagosnál többet kell dolgozni. Több olyan területen sikerült kialakítani azt a gondolkodásmódot, ami az utánpótlásban jelentős minőségjavulást hozott. Említhetném a női szekció fejlődését, az intézményi programunkat, a létszámaink növekedését és a Körzetközpont státuszunk által elvégzett szervezési és szakmai feladatainkat. Olyan edzőkkel tud a klub hosszú távon dolgozni, akikben van fejlődési potenciál.”

Dorogifc.hu: Mi jelentette a legnagyobb kihívást az utánpótlásunk mindennapjaiban?
Váczy Dávid: „A legnagyobb kihívást mindig az előttünk álló feladatok megugrása jelenti, nem elég elvégezni azokat, de azt a lehető legnagyobb odafigyeléssel, precízen kell megoldani. A külső körülmények is olykor megnehezítették a dolgunkat, az energiaválság által hozott megszorítások miatt a dorogi bázison az edzéseket át kellett szervezni, ugyanakkor Méhes Norbi kollégám remek munkát végzett. Panaszkodni nem szeretnék, mert a klub minden lehetőséget biztosít nekünk, hogy a gyerekeket nevelni és képezni tudjuk, megfelelő körülmények vannak a fejlődésre.”

Dorogifc.hu: Melyek voltak a legemlékezetesebb momentumai ennek az évnek számodra?
Váczy Dávid: „Számomra mindig azok a pillanatok maradnak meg, amikor az utánpótlás játékosaink, edzőink mosolyogva végzik a munkájukat vagy amikor sok gyereket, családot látok a felnőtt csapat mérkőzésén a stadionban. Ugyanakkor jól esik, ha a munkánkról pozitívan vélekednek.”

Dorogifc.hu: Hogyan értékelnéd a szakmai stáb munkáját?
Váczy Dávid:„Egy kiváló közösség van kialakulóban, fiatalos és lendületes csapat dolgozik a gyerekekkel. Ahogy korábban is említettem, sokat tesznek a mindennapokban edzőink, elismerően beszélhetek az elvégzett munkájukról. Az idei évben több kollégám is aktív hallgatója az edzőképzés különböző kurzusainak, mivel fontos számunkra, hogy a gyerekek mellett edzőink is fejlesszék a tudásukat.”

Dorogifc.hu: Milyen célokat tűztél ki a következő naptári évre?
Váczy Dávid:„Célunk a jövőben, hogy még több egyéniséget lássunk a pályákon, a felnőtt kerethez kerüljön oda legalább egy saját nevelésű fiatal játékosunk, illetve szeretnénk a Körzetközponti státuszban a kiemelt klubok közé bekerülni. Szeretném megköszönni a klub vezetésének a támogatását és bizalmát, a kollégáimnak, a szülőknek és a játékosoknak az áldozatos munkáját, amit minden nap tesznek a Dorogi Futball Clubért. Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!”