UP Évértékelő: Női szakág!

upertekelo4

Évzáró cikksorozatunkban utánpótlás edzőink segítségével tekintünk vissza az idei szezon 2022-es évére, utolsó részünkben női csapataink évét értékeljük.

U13

Női szakágunk egy új korosztályaként nyáron indult el az U13-as csapat olyan lelkes, és a labdarúgásra nyitott fiatal hölgyekből, akik néhány hónap alatt nagyot léptek előre, és akikre edzésmunkájuk és teljesítményük miatt az egyik legbüszkébbek lehetünk ebben a szakágban. Sersztnyev Richárd csapata a megyei bajnokságban történt lámpalázas kezdés után már több emlékezetes győzelmet is aratott, amiből minden bizonnyal sokat várhatunk a tavaszi folyatásban is.

A kezdés:
„Néma csendben, és remegő lábakkal léptek nyáron a műfüves pályára azok a lányok, akikre vagy a dorogi intézmények testnevelés óráin figyeltünk fel, vagy azért jelentkeztek a két nyári próbaedzésre, annak okán, amiért nem sportoltak aktívan. Mosolyogva gondolunk vissza azokra a foglalkozásokra, mert mind létszámában, mind az edzések reálisan megvalósítható célját tekintve merőben mások voltak, mint ahol most tartunk. Nagyon örültem, hogy lehetőségem lett ezzel a korosztállyal is dolgozni, azóta pedig ez az érzés csak tovább erősödött bennem, annyira hálás és összetartó közösségünk alakult ki.”

Az ősz:
„Azzal a céllal készültünk edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre, hogy a lányok minden alkalommal tapasztaljanak és tanuljanak, többek legyenek mindig egy kicsivel. Nagyon szép utat járt be a csapat, a kezdeti nagyobb arányú vereségek után, több győztes mérkőzésünk is volt, és bár az eredményesség nem kiemelt szempont, remek visszajelzés volt a lányoknak, érezhették, hogy gyakorlással és odafigyeléssel sokra képesek, és az, hogy értékrendjüket így alakítsuk, fontos szempont számunkra.” 

Emlékezetes mérkőzések:
„Szerencsére több is volt, de két mérkőzés nagyon emlékezetes marad. Az egyik a csapat első győzelme a bajnokság harmadik fordulójában, belénk égett az élmény, hogy a csapat mennyire boldog. A második pedig az a „helyi rangadó”, amit az utolsó fordulóban nyertünk több góllal egy olyan ellenfél ellen, akik az első játéknapon 7-0-ra vertek meg minket.”

Kiemelt teljesítmények:
„Nagyon színes karakterek alkotják a csapatunkat, mi pedig büszkén értékeltük őket félévkor, hiszen mindenki átlépte a saját árnyékát és okozott olyan pillanatot önmagának és nekünk, ami miatt jár a dicséret. Kiemelni nem szeretnék senkit sem, nekem az a célom, hogy a lehető legnagyobb segítség legyek annak a játékosnak a számára, akiben akár az is benne van, hogy akadémiai szinten focizzon a későbbiekben, de annak is szeretnék a legjobb edző lenni, aki egyelőre félve lép pályára és az első lépéseket kell megtennie. A mi csapatunkban mind a két típusú játékos megtalálható, és mindenki azt a teljesítményt nyújtotta, amit tőle elvártunk.”

Célok a folytatásra:
„Rövidtávon a lehető legtöbb impulzust szeretnénk megadni a csapatnak folyamatos mérkőzésterheléssel és edzésmunkával. Szerencsére erre mindenki vevő, mára már az jelent nagyobb fejfájást, hogy megnövekedett létszámunkat miként terheljük egyformán. A csapatedzéseket szeretnénk januártól kiegészíteni kis csoportos egyéni képzésekkel kiegészíteni, hogy még nagyobb figyelem jusson a lányok eltérő szintjének fejlesztésére. Jellen pillanatban a létszámunk a 20 főt is meghaladja, boldog lennék, ha a Dorogi FC egy minden igényt kiszolgáló lehetőség lenne a környéken élő fiataloknak, dolgozni fogunk továbbra is a sportág és klubunk népszerűsítésén a folytatásban is.”

Köszönetnyilvánítás:
„Újabb nehéz felsorolás lenne, ha egyesével kellene megnevezni azokat, akik segítsége szükséges volt ahhoz, hogy ott tartsunk, ahol most vagyunk, de az biztos, hogy egy remek szülői közösség áll mellettünk, akiknek szeretnék köszönetet mondani. Petrovics Bence kollégám munkája is kiemelt értéket jelent, örülök, hogy nyár óta közösen építjük a női szakágat és köszönöm, hogy mindenben számíthatok rá. Nem utolsó sorban szeretném a klub minden tagjának is megköszönni a lehetőséget, hogy az U13-as csapatunk elindulhatott, remélem sok emlékezetes pillanattal hálálhatjuk meg ezt a jövőben.”

U16

Petrovics Bence irányításával kezdte meg az aktuális szezont U16-os csapatunk, amely a regionális bajnokságban való kötelezettsége mellett a megyei pontvadászatban is remekült szerepelt, mindkét fronton dobogós pozíciókból várja a folytatást, amely többek között a stabil és folyamatosan bővülő létszámnak is köszönhető, a női szakágban idén debütáló szakember rátermettsége mellett. 

A kezdés:
„Nyáron jó körülmények között kezdtük el a munkát. Rendkívül jó létszámmal tudtunk edzéseket vezényelni. Új volt számomra a feladat, hiszen nem dolgoztam korábban lány csapattal, ezért a lányok is teljesen új impulzust kaptak a nyár folyamán. Amit célként tűztünk ki, hogy a lányok egyénileg elsősorban technikailag és ezáltal majd taktikailag is tudjanak fejlődni, ezáltal csapatként eredményeket tudjunk elérni.”

Az ősz:
„Sokkal többet kaptam, mint amit előzetesen vártam, mind a kiemelt és mind megyei bajnokságban egyaránt. Mindkét bajnokságban dobogón végeztünk, ami azért nagy szó, mert nagyrész egy évvel fiatalabbak vagyunk, vagyis csak három korosztályos játékos van a keretünkben, többiek 1-2 évvel fiatalabbak. Csapatunk rengeteget fejlődött, sokkal tudatosabb játékot mutattunk be hétről hétre, kifejezetten tetszett, hogy a játékosaim próbálták a hétközben begyakorolt alapelvek támadásban és védekezésben hétvégén a pályára vinni. 17 mérkőzést játszottunk a két bajnokságot egybe véve, amin 13 győzelmet, 2 döntetlent, és 2 vereséget ért el a csapat. Ezeken mérkőzéseken 90 gólt rúgtunk és 25-öt kaptunk. Aminek külön örülök, hogy létszámunk a félév során folyamatosan növekedett, csatlakoztak hozzánk olyan lányok, akik a csapatunk erejét növelni fogják a jövőben.”

Emlékezetes mérkőzések:
„Véleményem szerint az összes mérkőzés, amit játszottunk az őszi időszakban, az emlékezetesre sikeredett. Az összes győzelem pozitívan hatott a csapatra, és minden pontvesztésből tudtunk tanulni, hogy miben kellett fejlődnie a társaságnak. Nagyon sok pozitív élményt éltem meg a csapattal!”

Kiemelt teljesítmények:
„Véleményem szerint az összes mérkőzés, amit játszottunk az őszi időszakban, az emlékezetesre sikeredett. Az összes győzelem pozitívan hatott a csapatra, és minden pontvesztésből tudtunk tanulni, hogy miben kellett fejlődnie a társaságnak. Nagyon sok pozitív élményt éltem meg a csapattal!”

Célok a folytatásra:
„Mindenképp szeretnénk mindkét bajnokságban minél feljebb végezni, de a legfontosabb, hogy olyan játékosokat tudjak nevelni a dorogi női labdarúgásnak, akik hasznos tagjai lesznek a jövő U19-es, majd felnőtt női csapatnak. De természetesen célom az is, hogy esetlegesen egy akadémiára is tudjak játékost nevelni, hiszen egyesületünknek az is büszkeség lesz, ha valamelyik leányzónk egy akadémiára fog tudni kerülni, és onnan egyre feljebb. Illetve további cél, hogy a csapatunk létszáma folyamatosan gyarapodjon.”

Köszönetnyilvánítás:
„Szeretném megköszönni elsősorban a klub vezetésének, hogy engem bíztak meg erre a feladatra, másodsorban a kollegáknak a támogatást, hogy mindenben segítségemre sietnek, hogy a csapatom sikeres legyen. És persze harmadsorban a játékosaimnak és a szülőknek jár a köszönet, hogy segítik a munkámat.”

U19

A kelleténél egy szűkebb, ám annál tehetségesebb kerettel kezdte meg felkészülését U19-es együttesünk a nyár közepén, ám ahova a félév végén elért, több, mint örömteli. A jelenleg 5. helyen lévő csapatban több remek teljesítmény is megmutatkozott az ősz folyamán, és ha a korosztály létszáma is javul, bátrabb célokat is kitűzhet maga elé tavasszal.

A kezdés:
„A nyárra jellemző alacsonyabb létszám miatt mindig nagyon korainak tűnik a bajnokság rajtja, ezúttal sem volt ez másképp, de szép lassan összeállt a csapat és kiegészülve az U16-osoknál is szereplő 2007-es játékosokkal már jól néztünk ki, de természetesen továbbra is az egyik legfontosabb feladatunk lesz, hogy javítsuk a létszámunk.”

Az ősz:
„A tavalyi szereplésünket a realitásnak értékeltem, most ugyanezt gondolom némi hiányérzettel kiegészülve, amit az okoz, hogy úgy érzem lealább három mérkőzésből több pontot kellett volna szereznünk, de elégedetlen semmiképp sem vagyok, tudom, hogy sok játékosunk fordított nagyon sok energiát arra, hogy sikeresek legyünk. „

Emlékezetes mérkőzések:
„Azt gondolom, hogy sokszor játszott nagyon jól a csapat, aminek megérdemelt győzelmek lettek a jutalmai, de amit ennél értékesebbnek gondolok, hogy a mutatott játékunk is sokat javult fordulóról-fordulóra, aminek a „csúcspontja” az utolsó bajnokink volt, amit egy nagyon jó Tatabánya ellen hoztunk hazai környezetben, teljesen megérdemelten.”

Kiemelt teljesítmények:
„Tekintve, hogy az egyén fejlesztése az egyik leglényegesebb számunkra, arra törekszünk, hogy minden csapattag első körben saját produktumában javuljon, amire számos példát tudnék mondani. Volt, aki az akarati tényezőkben javult, valaki gólveszélyesebb lett, vagy épp gyorsabban és sokkal több jó döntést hozott. Hogy miben, az mindegy, a lényeg, hogy mindig fejlődjenek a lányok, ugyanakkor szeretnék olyan játékosokat kiemelni az ősszel látottak után, akik két korosztályban is rendre segítséget jelentettek, nagyon sokat adtak hozzá a csapataink eredményeihez.”

Célok a folytatásra:
„Fontos, hogy bővüljön a keret, 3-4 játékossal nagyon szeretnénk többek lenni, és ha ez adott, akkor a következő cél az edzésen való létszám javítása. Ha ezek teljesülnek, én biztos vagyok benne, hogy azokat a mérkőzéseket is majd sikerrel abszolváljuk, amelyeket a szezon eddigi részében nem sikerült. Emellett a tavasz folyamán szeretnénk egy-két olyan játékost beépíteni a felnőtt csapatunkba is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak a nagyobbaknál.”

Köszönetnyilvánítás:
„Szeretném megköszönni minden U19-es játékosnak a szezon első felét, tudom, hogy többek erejük felett tettek hozzá, de szintén köszönet jár azoknak az U16-os játékosoknak, akik kilépve a saját környezetükből segítették a nagyobbak dolgát, végül köszönöm szépen azoknak a szülőknek az állandó támogatását, akik hazai pályán és idegenben is szorítottak értünk!”

Felnőtt

A maximumot nyújtva tripla siker után a Pest megyei bajnokságban szerepel idén felnőtt női 8+1-es csapatunk, akik az idei versenykiírásban is bizonyították, kell velük számolnia minden ellenfélnek. Az alapszakaszból hátralévő egyetlen mérkőzéstől függetlenül már biztosan a felsőházi rájátszás vár a mieinkre, ahol szintén jó esélyek mutatkoznak valamely dobogós helyezés elérésére.

A kezdés:
„Azok után, hogy bajnokságot és kupát nyertünk, olyan játékosok érkeztek a nyár első edzéseire, akik szerettek volna szintet lépni és újra bizonyítani, így már az elején remek hangulatban dolgoztunk, igaz a felkészülésünk balszerencsésen alakult, sok lekötött edzőmérkőzésünk maradt el. Ettől függetlenül a játékosaink úgy edzettek, ahogyan azt elvártuk tőlük, a létszámunk is rendben volt, és a bajnokságot is jól kezdtük.”

Az ősz:
„Azt tűztük ki célul, hogy egy számunkra ismeretlen mezőnyben lépésről lépésre haladva mérjük fel hol a helyünk és ha lehetőség adott, nyerjünk meg minél több mérkőzést. Néhány fordulót követően magasabbra tettük a lécet, ami a felsőházi rájátszásba jutást jelentette és azt gondolom, erre tökéletesen rá is szolgált a csapat.”

Emlékezetes mérkőzések:
„Mindig nagyon elégedett vagyok, ha azt látom a csapatomon, hogy vagy a játék valamely elemében, vagy egész egyszerűen akaratban jobb, mint az ellenfél, és ilyen mérkőzések szerencsére idén is voltak bőven. A legkedvesebb számomra egyértelműen a Tárnok elleni idegenbeli volt, amit sűrű ködben és csurom vizes pályán játszottunk, egy olyan ellenfél ellen, aki hazai pályán győzött le minket korábban, viszont a visszavágó a miénk volt, a kapusteljesítménytől kezdve a cserejátékosok által hozott pluszokon át minden klappolt.”

Kiemelt teljesítmények:
„Az amatőr sportban azt gondolom, hogy egy-egy jó teljesítményt mindig tovább nővel, ha megnézzük mi van a siker mögött. A mi csapatunkban egymástól különböző feltételek mellett vesznek részt a heti munkában a játékosok, valaki munka, valaki egyetemi tanulmányai mellett edz, de több gyermekes édesanyák is a csapatunkhoz tartoznak, így én kollektív szeretném a teljes brigád teljesítményét kiemelni, hiszen tényleg sok áldozatot hoznak a játékosok azért, hogy idén is sikeres legyen ez a korosztály.”

Célok a folytatásra:
„Nem szeretnék állszent lenni azzal, hogy azt mondom, mindegy milyen eredményt érünk el, elégedett leszek. Azért gondolom így, mert sok tehetséges és tapasztalt játékosunk van, akik nem szeretném, ha a középszerrel elégednének meg. Én úgy érzem sok helyen fejleszthető a játékunk, az a célom, hogy ez a lehető legnagyobb mértékben valósuljon meg, és minden játékos jól érezze magát edzésen és mérkőzésen egyaránt.”

Köszönetnyilvánítás:
„Egy mondat erejéig szeretnék ismét köszönetet mondani a 2022-es év sikereiért, a bajnoki címek elképesztő élményt jelentettek, köszönöm a játékosoknak, hogy térképre helyezték a dorogi női labdarúgást. Köszönöm a kollégák folyamatos segítségét, és a klub elnökének is, hogy mindig pozitív szavakkal illeti a munkánknak, sokat jelent és igyekszünk a továbbiakban és rászolgálni a bizalomra! Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!”