Közel 1000 NB2-es perc fiataljainknak!

IMG_2921

Utánpótlás képzésünk kimondott célja, hogy olyan játékosokat neveljünk, akik a felnőtt futballban is megállják helyüket, és akár saját felnőtt csapatunkban szerepeljenek. Ennek megfelelően az idei szezonban már négy saját nevelésű játékos is lehetőséget kapott NB2-es csapatunkban.

A 2020/2021-es U19-es szezon végeztével veretlen mérleggel bajnoki címet szerző csapatunkból Barna Gergő neve már évek óta olvasható a felnőtt dorogi mérkőzések jegyzőkönyveiben, neki jutott az elmúlt ősz folyamán a legtöbb játékperc, számszerint 537 egység, miután 5 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként, 10-szer pedig a kispadról beszállva számított rá Fenyvesi László vezetőedző.

A még mindig csak a 17. életévében járó Pohner Zsolt nevével bővült felnőtt csapatunk kerete nyáron. A leginkább a „8-as” pozícióban szereplő fiatal tehetségünk Budafokon debütált a kezdő tizenegyben,  emellett 7 alkalommal léphetett még pályára csereként, ezzel pedig ő a második cikkünk listáján a „megszerzett” NB2-es perceket tekintve.

Kezdődött már csapatunk névsora Belányi Balázs nevével is, méghozzá a Szombathelyi Haladás ellen, annak a mérkőzésnek mind a 90 percét végig is védte, emellett jutott neki játékperc a Békéscsaba elleni MOL Magyar Kupa találkozón is, továbbá 9-szer tartozott az NB2-es kerethez.

Dani Zoltán, U19-es csapatunk támadója is magára ölthette már a felnőtt csapat dresszét. A fiatal csatár szintén Budafokon mutatkozhatott be a felnőttek között, a mérkőzés hajrájában cserélte be őt vezetőedzőnk, de kerettag volt a Tiszakécske és a Szentlőrinc elleni fordulókban is.

Összességében tehát majd’ 1000 percet töltöttek az NB2-es pályákon saját nevelésű játékosaink, amely Dorog város lakosságát és az ebből a létszámból kinevelt játékosokat tekintve egyedülálló a másodosztályú mezőnyt tekintve, továbbá rekordot jelent amióta visszatértünk az NB2-be, bízzunk benne, hogy ez a tendencia nem csupán stagnál, de emelkedik is a jövőben.