Beszámoló: Budaörs 1 – 0 Dorogi FC

IMG_0121

Futballra tökéletes hőmérséklet, ám a játékot zavaró szél fogadta a csapatokat húsvét vasárnapa tatabányai Grosics Gyula Stadionban, amely helyszín mindkét csapat ideiglenes otthonául szolgál az elmúlt időszakban, ám a pályaválasztó ezúttal a fekete mezben gyeprelépő Budaörs volt. A bajnokság három hetes pihenője előtt veretlen tavaszt produkáltunk, nyolc találkozón keresztül nem találtunk legyőzőre, épp ellenkezőleg az aktuális vendéglátónk, akik nem kapták el jól a tavaszi fonalat és 5 vereség mellett csupán 3 döntetlent tudtak felmutatni.

Nem volt velünk a szerencse a csapatkapitányok és a játékvezetők mérkőzés előtti egyeztetésénél, a nappal és széllel szemben lévő térfélen kezdtünk, amely alapjaiban határozta meg első félidei játékunkat. Leginkább kapusunk, Borsos Vili baja gyűlt meg az említett széllel, kirúgásai alig jutottak a túltérfélre, rendre a szél győzött, emiatt aztán a földön játszva próbáltuk a játékszert kihozni. A 7. percben írhattuk fel az első komoly lehetőségünket, amikor is egy Szedlár buktatásért megítélt szabadrúgást fejelt mellé Csillag. A 14. percben adódott elöttünk az első 45 perc legnagyobb lehetősége, de Nyíri rövid alsó sarkot célzó lövését bravúrral védte a hazaiak hálóőre. A Budaörsnek is volt komoly sansza, először a 29. percben egy távoli bomba, amit Borsos a levegőben úszva ütött szögletre, majd néhány perccel később, egy kicsit ezúttal közelebbről Dlusztusról lefordulva, ám utóbbi próbálkozás jócskán fölé szállt. 41 perc volt mögöttünk, amikor Zugiéber szerezhetett volna előnyt csapatunknak, ám a kapus nyerte kettőjük párharcát. Komolyabb bajt is okozhatott volna egy előrevágott budaörsi labda a 43. percben, de kapusunk remekül élt együtt a játékkal és fejelte a labdát bedobásra.

Csapatkapitányunk ezúttal Dlusztus András volt.

A második félidő annál rosszabbul nem is kezdődhetett volna, mint ahogyan ezt végül sajnos tette, a jobb oldalon kerültek mögénk a budaörsiek, Molnár pedig Borsosnak esélyt sem adva a jobb felső sarokba vágta a labdát, 1-0, a 47. minutum első másodperceiben. Nem adtuk fel a gól után sem, és folyamatosan próbálkoztunk, ám igazán veszélyesek nem tudtunk lenni, pedig szögletből, és átlövésekből is alakítottunk ki helyzeteket. A 65. percben egy büntetőgyanús helyzetet velünk ellentétes nézőpontból ítélt meg a játékvezető, aki műesésnek látta az esetet, így továbbra is maradt az egy gólos budaörsi előny. A második félidő utolsó 20 percében sem hagyott alább támadókedvünk, ám gólt ezúttal nem sikerült szerezni, így a Budaörs örülhetett a párharc végét jelentő sípszavaknál.

Folytatás három nap múlva a listavezető Debrecen ellen. Hajrá Dorog!

Szedlár Zoltánt többször fault segítségével állították csak meg.
Budaörs   1 – 0 (0-0)   Dorogi FC
Merkantil Bank Liga, 30. forduló
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
2021.04.04 – 16:30

Dorogi FC: Borsos (K), Nyíri, Ryashko, Dlusztus, Papp (Belényesi 81′) , Lénárth, Csillag, Kanalos, Zuigéber (Szerencsi 81′), Vígh (Girsik 63′), Szedlár (Beliczky 81′).
Cseréink: Tulipán (K), Beliczky, Váli, Belényesi, Zabari, Nagyházi, Barna, Szerencsi, Girsik.
Vezetőedző: Fenyvesi László.

Budaörs: Szabó (K), Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Gyurácz, Molnár Cs., Halmai (Halácsi 91′), Petneházi, Pethő (Horváth R. 62′), Csiki (Molnár T. 46′), Horváth E. (Pintér 79′).
Cserék: Kovács (K), Molnár T., Marques-Airosa, Halácsi, Pintér, Vágó, Horváth R., Petró.
Vezetőedző: Márkus Tibor.

Gólszerző: Molnár T. 47′.
Sárga lap: Dlusztus 61′, Lénárth 65′, Papp 78′, illetve Horváth R 91′., Petneházi 56′, Zsidai 72′, Molnár Cs. 61′. 

A két vezetőedzői nyilatkozat a Nemzeti Sport Online-nak:

Márkus Tibor:  „Az elmúlt hetekben a mainál csak jobban játszottunk, de ez nem párosult eredménnyel. Ma a játék minősége másodlagos volt számunkra, a célunkat viszont így is elértük.”

Fenyvesi László: „Jobban játszottunk, több helyzetünk volt, de egy második félidő eleji egyéni hiba eldöntötte a három pont sorsát.”