Vasárnap Füle Antal, és Monostori Tivadar emlékére játszanak UP csapataink!

IMG_8403

Monostori Tivadar és Füle Antal emlékére az előttünk álló vasárnap U9-es, és U10-es csapataink számára rendezünk teremtornákat.

A Városi Sportcsarnok ad otthont vasárnap reggel 8 órától az egykori kiváló támadónkról, Füle Antalról elvnevezett emléktornának, amelyen a házigazda U10-es korosztályunk lesz. A dorogi gyerekek az FC Esztergom, a Nyergesújfalu SE, a Tatai AC, és szlovák MSO Sturovo együtteseivel találkoznak majd körmérkőzéses formában, a torna végén pedig ismét külön díjazásban részesülnek a torna legjobb teljesítményei. 

Füle Antal utánpótlás és felnőtt játékosként is elévülhetetlen érdemeket szerzett a Dorogi FC-ben.

Legendás támadónk 1981-ben került a dorogi utánpótlás kötelékébe, majd igen fiatalon, 17 évesen a felnőtt csapatban is megmutathatta tehetségét. Góljai meghatározó szerepet játszottak a csapat sikeres szereplésében, amelyre az NB1-es Budapest Honvéd is felfigyelt, és le is igazolta őt 1986-ban. Egy fővárosi szezont követően visszatért Dorogra, ahol újra oroszlánrészt vállalt a sikeres másodosztályba kerülésből. 1993-ban a Magyar Válogatottban is pályára lépett.

Vasárnap délután 14 órától az U9-eseink lépnek pályára a Monostori Tivadar Emléktornán, ahol szintén rangos mezőny mérkőzik meg egymással a végső győzelemért. A mieink mellett öt csapat, az FC Esztergom, az Újpest FC, az Érdi VSE, a KFC Komarno és az MSO Sturovo találkoznak majd egymással.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk mind a két emléktornánkra, hajrá Dorog! 

Monostori Tivadar utánpótlás központunk névadója.

Monostori Tivadar egykori kiváló csatárunk, aki a Dorogi FC Örökös Tagja. 1954-ben szerepelt előszőr a Dorogi Bányász csapatában. Összesen 243 bajnoki mérkőzésen szerepelt és 94 gólt szerzett Dorogon. Magyar bajnoki gólkirályi cím birtokosa volt, később edzőként is segítette a dorogi labdarúgást.