Varga János és Bakonyi István emléktornák szombaton!

IMG_8222

Miután Ilku István és Buzánszky Jenő emlékére két sikeres teremtornát szerveztünk meg az elmúlt két hétben, az előttünk álló hétvégén újabb két tornát rendezünk egykori nagyjaink előtt tisztelegve.

Január 27-én, azaz ezen a héten szombat reggel telik meg újra élettel a városi sportcsarnok, amikor is U13-as csapataink a Varga János Emléktornán mérkőznek meg a Komárom VSE, a VS Dunakeszi és a Tatabányai SC együtteseivel az eddig megszokott körmérkőzéses formában. A torna 9 órakor kezdődik, a mieink pedig két csapattal vesznek majd részt az összesen 10 mérkőzésen.

Varga János több mint 60 évig volt klubunk tagja.

Korábbi csatárunk, Varga János 1949-ben került klubunkhoz, majd évtizedekig szolgálta csapatunkat játékosént, majd aktív pályafutása után edzőként is. Tagja volt a Magyar Olimpiai Válogatott keretének 1952-ben, emellett 12 alkalommal volt a „B” válogatott csapat tagja. A Dorogi FC-ben 279 mérkőzésen 82 gólt szerzett.

Miután a délelőtti torna véget ér, a Bakonyi István Emléktornával folytatódik a szombati program, amelyet az U8-as korosztály számára szervezünk meg összesen 6 csapat részvételével. A két dorogi csapat mellett a Pilismarót SC, az Érdi VSE, az Újpest FC és az MSO Sturovo fiatal játékosait láthatjuk majd megmérkőzni egymással. Az emléktorna első mérkőzése 14 órakor kezdődik, továbbá ismét díjazzuk a legjobb játékost, a legjobb kapust és a torna gólkirályát is.

Bakonyi István teljes pályafutását a Dorogi FC-nél töltötte.

Bakonyi István 1941-ben kezdte pályafutását a Dorogi FC kötelékében, majd több, mint 200 mérkőzésen lépett pályára felnőtt csapatunkban. Játékosként NB2-es bajnoki címet és ezüstérmet is szerzett, később edzőként és sportvezetőként is segítette klubunkat. A Dorogi FC örökös tagjaként a dorogi labdarúgásért végzett elévülhetetlen érdemeiért is kitüntették.