Előzetes: Dorogi FC – ETO Akadémia

IMG_6518

Szombathelyen folytatta pozitív bajnoki szereplését csapatunk, hiszen a Haladás elleni összecsapás volt sorozatban a hatodik olyan 90 perc, amin pontot-pontokat tudtunk szerezni, innen vágunk neki az utolsó idei odavágónak a fiatal győri együttes ellen.

Vasárnap 13 órától hazai pályán kerül megrendezésre csapatunk utolsó odavágó mérkőzése, az észak-nyugati csoport 15. játéknapján az ETO Akadémia ellen, melynek kedvenceink a 6. pozícióból várhatnak 21 bajnoki ponttal a zsebükben. Ahogyan arról cikkünk első mondataiban már említést tettünk, hazai környezetben duzzaszthatjuk azt a remek sorozatot, amely több, mint egy hónapja tart és hat olyan mérkőzést foglal magában, amin nem találtunk legyőzőre, továbbá hármat meg is tudtunk nyerni ezekből. Az említett hat mérkőzés nem csak a megszerzett pontok tekintetében ad örömre okot a piros-fekete szurkolóknak, újabb pozitívum támadónk Tóth László teljesítménye, aki 6 szerzett góljával 5 hét leforgása alatt lett házi góllövőlistánk vezetője. Az előzetes hírek alapján Bekő Balázs vezetőedző és szakmai stábja ezúttal is minden játékosára számíthat a hétvégi mérkőzésen, sem sérülés, sem eltiltott játékosunk nincs, igaz utóbbi kategóriába könnyen olvashatjuk majd jövőhéten a Szerencsi-Ferkó-Berkó trió valamelyikét, ha az ETO ellen begyűjtik 5. sárga színű lapjukat.

Igen fiatal társaság érkezik Dorogra a hétévégén az ETO Akadémia keretét nézve, legidősebb játékosuk az a Matteo Lucarelli, aki októberben ünnepelte 22. születésnapját, érdekesség vele kapcsolatban, hogy a bolgár másodosztályból igazolt Magyarországra, és az elmúlt fordulóban játszotta első mérkőzését győri színekben. Zöld-fehér ellenfelünk az eddigi 14 játéknapon 3 alkalommal ünnepelhetett győzelmet, emellett 4-szer tudtak pontot szerezni, többi mérkőzésüket viszont elveszítették, így jelenleg a 14. helyen állnak. Szintén érdekességet jelenthet a párharc szempontjából, hogy egykori asszisztens edzőnk, Szekeres Adrián irányítja az akadémistákat, akik közül legeredményesebb 3 góllal Rátonyi Soma. Vendégeink legutóbbi mérkőzésük során kiállítás miatt Selyem Bálintot, veszítették el, így ő biztosan nem lép majd pályára, további eltiltottjuk azonban nincsen a győrieknek. 

A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik, pénztáraink a kezdő sípszó előtt 60 perccel nyitnak. Szeretettel várjuk a Buzánszky Jenő stadion lelátóira kedves szurkolóinkat! Hajrá Dorog!