Előzetes: Dorogi FC – Budapest Honvéd FC

IMG_4959

Két sikeres selejtező fordulót követően ismétli magát a múlt a MOL Magyar Kupa 3. körében, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan újra a Budapest Honvéd FC érkezik Dorogra, hogy a két fél az idei kiírásban is a legjobb 32 közé jutás sorsáról döntsön egymás ellen.

A MOL Magyar Kupa szabályai alapján a  3. fordulóban bővül a mezőny NB1-es és NB2-es csapatok nevével, a sorsolást követően pedig újra a fővárosi piros-feketék neve került a Dorogi FC mellé. A bajnokságban legutóbb augusztus elején tudtunk mérkőzést nyerni, a mieink számára tehát a lehető legjobbkor jön egy olyan mérkőzés, amelynél a papírforma a vendégek mellett szól, ám egy esetleges bravúr nagy lökést adhat a folytatást illetően. A szakmai stáb sajnos továbbra sem számíthat a Barna Gergő, Kovács Olivér, Szerencsi Miklós trióra, a többiek azonban a mai keret tagjai lehetnek. A felek egyetlen mérkőzésen döntenek a továbbjutásról, amennyiben a rendes játékidő döntetlenre végződik, akkor hosszabbítás következik, ha továbbra sincs győztes, akkor tizenegyesek döntik el a továbbjutást. Vezetőedzőnk, Bekő Balázs korábban az alábbi gondolatokat osztotta meg a mai találkozó kapcsán: „A dorogi szurkolók számára ünnepi esemény, hogy a legtöbb magyar tehetséget foglalkoztató klubot, a Honvédot fogadjuk a kupában. Mindenki patinás klubokat szeretne látni, még ha ez azt is jelenti, hogy a vendégek a favoritok. Nincs sok esélyünk, de azt igyekszünk megragadni!”

A 2022-2023-as idényben még NB1-es tagsággal rendelkező vendégek kerete gyakorlatilag teljesen kicserélődött a tavalyi mérkőzéshez képest, a 7. fordulót követően 3 győzelemmel 1 döntetlennel és 3 vereséggel a 9. helyen találhatjuk őket a másodosztályú tabellán. Keretük jó nevekből áll, Pinezits Máté vezetőedző azonban az előzetes hírek szerint nem számíthat Kundrák Norbertre, Kálnoki-Kis Dávidra, Bobál Gergelyre és Lőrinczy Attilára sem.

A mérkőzés 15 órakor kezdődik, két hazai és egy vendég pénztárunk pedig 13:30-tól nyit a szurkolók előtt. Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Hajrá Dorog!