Blázsik Ferenc: Egy szerethető, büszkén vállalható csapatot szeretnénk!

IMG_1531

Felnőtt NB3-as csapatunk szakmai vezetőjét, Blázsik Ferencet kérdeztük a közelmúlt és az előttünk álló szezonnal kapcsolatban, aki megerősítette azt is, hogy Bekő Balázs irányításával készül csapatunk az új szezonra.

Dorogifc.hu: Sok hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy miként alakul a dorogi felnőtt labdarúgás sorsa, miért döntött úgy részt vállal a klub életében?
Blázsik Ferenc: Tisztelt Szerkesztő Úr, tisztelt dorogi Szurkolótársaim! Egy idézettel kezdeném: ”mindig valaminek a vége, másnak a kezdete..” megyei összefogással  tettünk lépéseket a dorogi felnőtt futball fenntartása érdekében. Ennek  koordinálására kaptam felkérést. Tisztelet a dorogi múlt és a labdarúgás szeretete miatt nem az volt a kérdés számomra, hogy elvállalom-e, hanem az, hogy milyen megoldást találunk a folytatás érdekében.”

Dorogifc.hu: Egy a másodosztályból kiesett, vagy mint egy újjáépítés küszöbén álló csapattal kezdett dolgozni, mi a motivációja?
Blázsik Ferenc:
A foci múlt és jelen összekapcsolása a jövő érdekében, ez a szlogen. Ez a tulajdonosi kör, játékoskeret kialakítása, stáb és a filozófiámra is értendő.” 

Dorogifc.hu: Hogyan néz ki a feladatköre a klubnál, arról jelent meg közlemény, hogy mint szakmai vezető segíti a Dorogi FC-t?
Blázsik Ferenc:
„A titulusnak nincs jelentősége, az elvégzett munka az ami majd minősít és rangot adhat ennek a pozíciónak. Ennek érdekében minden dorogi labdarúgást kedvelő, szerető polgár érdekében segítem a munkát. Természetesen ebben  szakmai kérdés is felmerül, de tudom hol a határ, legalábbis úgy érzem.”

Dorogifc.hu: Milyen munkát sikerült az elmúlt pár hétben végeznie, időben vagyunk?
Blázsik Ferenc:
Ahogy említettem a koordinálás, döntési helyzetekben való részvétel, egyeztetések kötötték le az energiám jórészét az elmúlt pár hétben. Azt gondolom az említett összekapcsolás, összefogás működik, a futball szempontjából is minden rendeződni látszik. Nem, erősebben fogalmazok, rendeződött! Mindenki teszi a dolgát.”

Dorogifc.hu: Milyen típusú vezetőedzőt szerződtettünk és miért rá esett a választás?
Blázsik Ferenc
: „Mindig mindennek megvan a sora, a tájékoztatásnak is. A munkaszerződések aláírása előtt nem jelenthettünk meg nyilatkozatot. Ez tegnap megtörtént, ma adjuk a hivatalos tájékoztatást, mely szerint a vezetőedzői szerepre Bekő Balázs úr kapott felkérést, aki az elmúlt kettő-három hétben engem meggyőzött emberi kvalitásairól és őszinte kézfogás után mondott igent. Mint futball szakembert, azt gondolom nem kell bemutatni.”

Bekő Balázs már munkában a csapattal.

Dorogifc.hu: Ahogyan arról weboldalunk is adott tájékoztatást, több korábbi játékos is a közös folytatás mellett döntött, milyen csapatot szeretne építeni a szezonra?
Blázsik Ferenc:
„Tudják minek örülök-örültem? Nem kellett senkit – aki eljött -különösebben meggyőzni arról, hogy van-e értelme itt futballozni a jövőben. Természetesen a tárgyalások során mindenki az egyéni érdekeit képviselte és ennek megfelelve kommunikált, kért, érvelt és mint a munkaszerződések aláírása is bizonyítja, nem informális volt a beszélgetés.”

Dorogifc.hu: Nagy lehetőség lehet a harmadosztályú szereplés a dorogi fiatalok számára, milyen szerepet szán nekik a klub?
Blázsik Ferenc: „V
annak szabályok, melyek betartása kötelező a klub számára. Ilyen az un. „fiatal szabály”, a 2005-ben, vagy az után született labdarúgónak játékban kell lenni. Jelen pillanatban minimum 4 fő van a keretben, aki ennek a feltételnek megfelel. A vezetőedző fog dönteni a szerepeltetésükről. Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy a 19 fős keretben 10 fő életkora nem éri el a 25 évet, pár játékost leszámítva dorogi kötődésű csapattal vágunk neki a 2023/2024 szezonnak.”

Dorogifc.hu: A legfontosabb kérdés lehet, hogy milyen célokat tűztek ki a szezonra, időközben a legnehezebbnek tűnő csoportba került csapatunk?
Blázsik Ferenc:
Minden csapat nyerni akar, legyen az északon vagy délen, mi is így vagyunk ezzel! Kényszer nincs a csapatunkon, cél-célok vannak. Szerethető, büszkén vállalható csapatot szeretnénk pályára küldeni, olyan labdarúgókkal akik küzdenek egymásért és minden pillanatban eszükbe jut meccs közben, hogy egy nagy múltú klub mezét viselik. Ne felejtsük el, hogy a bajnokság végén, 2024-ben ünnepli fennállásának 110 éves  évfordulóját a klub. Erre nem hozhatunk szégyent! Mindegyikünk tisztában van ezzel, az összefogás összes résztvevője. Ahogy mondani szokták futball berkekben ”Dorog rajta van a magyar futball térképen” most úgy ítélem meg, rajta is marad!

Dorogifc.hu: Mit üzenne a szurkolóknak?
Blázsik Ferenc:
Buzdítsák a csapatot, álljanak ki a Csapat, stáb mellett, és ha mindenki belead „apait-anyait”, na arra felkapják a fejüket majd a megyehatáron túl is.”