Új edző az utánpótlásban: Petrovics Bence!

IMG_1571

Fiatal, és tehetséges edzőkollégával bővül utánpótlásunk szakmai stábja Petrovics Bence érkezésével, aki amellett, hogy több korosztály munkáját segíti majd pályaedzőként, képesség fejlesztő edzőként kiemelt feladatot lát majd el az utánpótlás képzésünkben. Szeretettel köszöntjük Őt a Dorogi FC-nél és sikeres munkát kívánunk neki!

Dorogifc.hu: A szomszédos FC Esztergomtól érkeztél, hogyan éled meg a váltást, és miért döntöttél úgy, hogy csatlakozol hozzánk?
Petrovics Bence: Pozitívan éltem meg a váltást. Fejlődni akartam, és úgy gondoltam, hogy a Dorogi FC lesz számomra az a hely, ahol minőségi utánpótlás labdarúgókat nevelhetünk, és egy jó közösségben dolgozhatok, és elérhetem a céljaimat. Örömmel csatlakoztam a klubhoz.

Dorogifc.hu: Fiatal korod ellenére, meglehetősen sok edzői tapasztalatod van már, mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?
Petrovics Bence: Mindig azt tartottam a legnagyobb eredménynek, hogy pozitív visszajelzéseket kapok a munkámról mind a szülőktől, mind a gyerekektől. Ha a számszerű eredményeket veszem figyelembe, akkor két bajnoki címet szereztem az utánpótlásban asszisztens edzőként, illetve tudtam dolgozni rövid ideig a felnőtt labdarúgásban is.

Dorogifc.hu: A munkád kiemelt része lesz, hogy képességfejlesztő foglalkozásokat is tartasz az utánpótlásban, milyen irányvonalak mentén tervezed ezt?
Petrovics Bence: Első körben az U14-es és U15-ös csapatoknál fogom lefedni ezt a területet. Fontosnak tartottuk, hogy ezeknél a korosztályoknál a futball képzés mellett, a motoros képességek fejlesztését is beindítsuk, az egyén képzése és fejlesztése lesz a feladatom. Fontos terület ez a gyerekek számára, hogy képességeiket fejlesztve a későbbiekben erőteljes és komplex labdarúgókká váljanak.

Petrovics Bence az U15-ös, az U14-es és az U10-s csapat munkáját is segíti majd.

Dorogifc.hu: Több korosztálynál is edzősködsz majd, melyik áll hozzád a legközelebb?
Petrovics Bence: Minden korosztály egyformán fontos számomra. Az U14 és az U15 mellett az U10-es korosztállyal fogok foglalkozni.

Dorogifc.hu: Mik a céljaid első dorogi évedben és mikor leszel elégedett ezzel az évvel?
Petrovics Bence: Szeretnék beilleszkedni, azonosulni a klub céljaival, és egy év múlva képzésünk által fejlődjenek a gyerekek.