Papp Máté: A sikerért keményen meg kell dolgozni!

IMG_6168

Balhátvédünk adott interjút weboldalunknak a szezon eddigi alakulásával és a hétvégi Sopron elleni találkozóval kapcsolatban.

Dorogifc.hu: Mennyire és miben alakul jól vagy rosszul a szezon eddig, mint ahogy ezt akkor gondoltad, amikor összeállt a csapatunk nyáron?
Papp Máté: „A bajnokság indulása előtt az első ötbe vártam a csapatot. 11 forduló telt el, és 2 pontra van az 5. pozíció. Az tabella alapján a mezőny első felével már játszottunk, többnyire idegenben, a hátra lévő találkozókon mi vagyunk az esélyesek, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a téli szünetre fel tudunk zárkózni a dobogó közelébe.”

Dorogifc.hu: A vezér szerep eddig sem állt távol tőled, a jelenlegi keretben azonban egyértelműen magadra kell vállalnod, miben segíted leginkább a fiatalokat?
Papp Máté: „Először is, próbálok példát mutatni a pályán és azonkívül is. Tanácsokkal látom el őket, hogy a különböző játékszituációkban mire figyeljenek. A legtöbb fiatal játékosunknak ez az első éve a felnőtt labdarúgásban, türelemre és bátorításra van szükségük.”

Dorogifc.hu: Sok játéklehetőséget kapsz ebben a szezonban is, mennyire fekszik neked az új játékrendszer, és miben szeretnél többet adni a csapatnak?
Papp Máté: „A sok játéklehetőségnek nyilván örülök, ezért is dolgozom hétközben, hogy a mérkőzés napján a pályán legyek és segítsem a csapatot. A játékrendszer számomra nem új, hiszen, amikor Marian Sluka irányította a csapatot, akkor is ebben a rendszerben játszottunk. Mint mindennek, ennek is megvan az előnye meg a hátránya is. Ez a kérdéskör a szakmai stáb feladata, én ott játszom, ahol szükség van rám. Mindig van hova fejlődni támadás és védekezés terén is.”

Dorogifc.hu: Egy hosszabb hullámvölgy ez sikerült most átlépni 7 pont megszerzésével, mi volt sikertelen és mi a sikeresebb időszak oka?
Papp Máté:„A sikertelen időszakban több meghatározó játékosunk is hiányzott, ekkor játszottunk az élmezőnybeli csapatokkal is. A Bicske és a Kerület elleni mérkőzésen azt gondolom, hogy többet érdemeltünk volna, mint 1 pont. Hullámvölgy minden csapat életében van, de kimásztunk belőle, amit az elmúlt 3 mérkőzésünk eredménye is mutat. A sikerért keményen meg kell dolgozni, ebben az osztályban sem adják könnyen a pontokat. A legfontosabb dolognak azt tartom, hogy végre minden játékosra számíthat a szakmai stáb!”

Dorogifc.hu: Mit vársz a Sopron elleni hétvégi mérkőzéstől, mik azok a szempontok amik mellettük szólnak?
Papp Máté: „Várom a mérkőzést, és a találkozást az ellenfél edzőjével, Bücs Zsolttal, akivel még a Fradi utánpótlásában dolgoztunk együtt. A Sopron otthon jól szerepel, de nem árulok el nagy titkot, hogy mi győzni szeretnénk és haza hozni a 3 pontot. A rutin mindenképpen mellettünk szól és a támadóink jó formában vannak.”

Dorogifc.hu: Hálás, és a csapat mellett álló közönséget láthattunk legutóbb is a Buzánszky Jenő stadionban a Kelen ellen, mit üzennél nekik?
Papp Máté: „Látogassanak ki a mérkőzéseinkre és támogassák a csapatot! Bízom benne, hogy a következő időszakban gyakrabban tudunk örömet okozni Nekik!”