Harcos mérkőzésen maradtunk alul Szlovákiában!

IMG_2669

Felkészülésünk második edzőmérkőzésére Somorján került sor szombat délelőtt a szlovák másodosztályú FC STK 1914 Samorín otthonában, ahol egy faultokkal is jól megtűzdelt mérkőzésen maradtunk alul 3-1 arányban.

Hamar, rögtön a 4. percben megszerezte a vezető találatot a fehér mezes szlovák együttes, egy távolról jól eltalált lövés után, 1-0. Ezt követően a hazaiak labdabirtoklása jellemezte a további perceket a szombati találkozón, a mieink előszőr a 15. percben jutottak el lehetőségig Barna révén, de a hazai kapus hárítani tudta a távoli átlövést, majd 27. percben sajnos ismét kényszerű cserére került sor, Vígh hagyta el a pályát. A 32. percben aztán ismét nem állt mellettünk a szerencse, újabb átlövés jutott a kapunkba, miután számunkra szerencsétlenül pattant meg egy blokkolni igyekvő védőnk lábán, 2-0. Az újabb kapott gól után  nem kellett sokat várni a mieink góljára sem, egy Szerencsi szögletet váltott gólra Lénárth Tamás fejjel, 2-1. Csupán pár perc maradt hátra az első játékrészből, de Tulipán remek védései is kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény a szünetig.

Párharcokból nem volt hiány.

A második félidő elején is feljegyezhettünk Tulipán bravúrt, aztán a 60. percben előttünk is adódott lehetőség, Papp átadásából lőtt fölé Barna Gergő. A játékrész derekán már sok fiatal játékossal futballozó csapatunk továbbra is igyekezett fegyelmezetten védekezni, de Belányi jó teljesítményére is szükségünk volt, aki előbb a 65. percben hárított nagyot, majd egy kavarodást követően is jó helyen állt az ellenfél centerezése után. A hazaiak fölénye végül a 83. percben érett góllá, igaz Belányi ebbe a lövésbe is beleért, de szerencsénk ezúttal sem volt, 3-1. Az óriási hőség mind a két csapat dolgát játékát megnehezítette, mind két fél sok faulttal játszott, de a 90 perc megérdemelt hazai sikerrel zárult.

FC STK 1914 Samorín   3 – 1 (2-1)   Dorogi FC

A Dorogi FC kezdőcsapata: Tulipán (K), Barna, Forgó G., Harmat, Hoszpodár, Lénárth, Molnár, Nagyházi, Papp, Szerencsi, Vígh.

Cseréink: Belányi (K), Bokán Ba., Bokán Be., Ferkó M., Forgó D., Ludvig, Molnár, Markos, Schäffer.

Gólszerzőnk: Lénárth.