Győzelem a rajt előtt!

IMG_3064

Az utolsó gyakorlómérkőzésre került sor a jövőhét szombaton megrendezésre kerülő bajnoki rajt előtt, méghozzá az ellen a szlovák TJ Velké Ludience ellen, akivel már több felkészülési időszakban is összecsaptunk. Csapatunk végül jó játékkal, és bíztató jeleket mutatva nyert 2-0 arányban.

Egészen a 16. percig kellett várnunk, hogy komolyabb helyzetről számolhassunk be a mai mérkőzésről, ekkor Vígh Ádám készített elő egy lehetőséget Harmat számára, de fiatal támadónk nem volt elég pontos és fölé lőtt. A 23. percben ismét Harmat volt meghatározó eleme egy támadásnak, igaz most mint utolsó előtti tag, Barnát indította, de gól egyelőre nem született. Aztán jött a 24. perc, amikor is egy újabb ígéretes sansz után egy balra guruló labdát Papp Máté tekert Vígh Ádám fejére pontosan, centerünk pedig megszerezte a vezetést, 1-0.  Pár perccel később vendég oldalon is akadt lehetőség, de Tulipán a helyén volt, sőt, a szép védés előtt leshelyzetet lengetett az asszisztens. Már talán hozzá is szokhattunk, hogy kényszerből cserélünk, ezúttal Szerencsi hagyta el a játékteret, miután az arcát találta el egy blokkról visszavágódó labda. A 37. percben jó távolságról és szögből végezhetett el szabadrúgást a szlovák csapat, a labda végül a keresztléc felett csapódott csak le, majd a 40. percben Barna lövését a szlovák kapus tolta bravúros vetődés után a kapufára. A félidő végén Lénárth Tamás egy szöglet után egy félollós mozdulattal vetette észre magát a vendég kapu előtt, de újabb találatot már egyik oldalon sem jegyezhettünk fel.

Lénárth Tamás akrobatikus lövése.

Akadt bőven gólszerzési lehetőség a második 45 percben is, előszőr Barna révén, akinek egy beadás pattant el kulcsfontosságú pillanatban a lábáról, de az 58. percben már nem hibázott saját nevelésű támadónk, egy jobb oldali beadásra érkezett üresen a hosszú oldalon és lőtt a kapuba magabiztosan, 2-0. Egy óra játék után ismét volt kecsegtető lehetőség a lábunkba, de átlövésünk jócskán fölé ment. Új szerzeményünk, Balla Mátyás is betalálhatott volna a 70. percben, de védője egy lépéssel gyorsabb volt egy jobb oldalról érkező beadásnál. Az utolsó 10 percre aztán újra több fiatalunk is lehetőséget kapott a bizonyításra, csapatunk legrutinosabb játékosa, Tulipán Ákos pedig két fontos védéssel segítette a munkájukat a gólvonalunkon. A mérkőzést végét jelző sípszavak előtt már nem forogtak komoly veszélyben a kapuk, így maradt a 2-0-ás eredmény, ami mellett különösen annak örülhetünk, hogy nagyon sok szép kombinációval színesített támadást vezettünk a mai napon, továbbá a hálónk is érintetlen maradt. 

Dorogi FC   2 – 0 (1-0)   TJ Velké Ludience

A Dorogi FC kezdőcsapata: Tulipán (K), Forgó G., Berkó, Lénárth, Hoszpodár, Papp, Barna, Szerencsi, Harmat, Vígh, Nagyházi.

Cseréink: Pálfi (K), Belányi (K), Balla, Bokán Be., Forgó D., Ludvig, Markos, Molnár, Ferkó M., Schäffer, Selmeci, Bokán Ba.

Gólszerzőink: Vígh, Barna.