Félévértékelő: U15

F

Az őszi szezon lezárását követően utánpótlásunk félévét tekintjük át korosztályról-korosztályra edzőink segítségével, akik csapatuk képzéséről, céljairól, és eredményeikről számolnak be. 7. részünkben Vígh Ádámot kérdeztük az U15-ös játékosainkról. 

U15-ös korosztályunk a nyáron kibővült a 2008-as születésű gyerekekkel, így egy nagyobb létszámú, minőségi kerettel tudott dolgozni a csoport, mellé agilis, fiatal szakemberek vették át az irányítást.
Megemelkedett edzésszámmal dolgozunk, ahol már rengeteg taktikai elemmel ismerkednek meg a hétköznapok során a fiatalok, mellette a technikai gyakorlatok, a képességfejlesztés és az egyéni képzések is a mindennapok részei. 
 
Talán lehet mondani, hogy az első olyan korosztály, ahol már komplett csapatjátékról is beszélhetünk, ugyanakkor az egyéniségek tovább építése, nevelése és a magasabb szint felé lépés is reális cél lehet a fiatalok előtt. 
Ehhez a klub filozófiája is remekül illeszkedik, elég ha csak az elmúlt esztendő sikerét vesszük figyelembe és három tehetséges, szorgalmas fiatalember az egyéni képességeivel ki tudott emelkedni, azonnal az A szintű akadémiák jelentkezésétől volt „hangos” a tavalyi szezon utolsó két hónapja. 
 
Lehet ezt inkább mondani eredménynek, mint azt hogy a bajnokságban hányadik helyen állt az aktuális korosztályunk – az közvetlen élmezőny mögött az 5. helyen végeztünk – ugyanis ez lenne a képzési munka célja.
 
A mindennapok során rengeteget hangoztatjuk a következőket: a precíz edzésteljesítmény, az alázat és a szorgalom.
Ez az alapja az egyéni fejlődésnek, ez a játékoson múlik, a többit az edzőink biztosítani fogják nekik, a fiatal lendület és a hozzáértés a minőséget hozhatja meg.
Az alapelveket meghatároztuk ennél a korosztálynál is, a jövő évi U15-ös csapat pedig már épül a most még egy évvel fiatalabb srácokkal, a nagyobbak pedig majd egy szinttel feljebb erősíteni tudják az U17-es csapatunkat. 
 
Az irányvonal adott, a Kovács Attila-Vígh Ádám edzőpáros pedig elindult az úton a nagyon szorgalmas, tele jó képességű gyerekekkel, akik sokat dolgoznak azon, hogy még jobbak legyenek, sokra hivatott társaság, akiknél a tavasz fogja meghozni az igazi áttörést.

"Az u15-ös korosztály az MLSZ Regionális U-15 Alap Közép-Nyugat csoportjának bajnokságában szerepel, én pedig asszisztens edzőként segítettem Kovács Attila munkáját a csapatnàl. Heti négy edzéssel és egy egyéni képzéssel dolgozunk a srácokkal, a keretet 2007-2008-as születésű játékosok alkotják. Nekem külön öröm volt velük újra dolgozni, hiszen pár évvel ezelőtt az U9-es korosztályban dolgoztam velük! Felemás fél szezon van mögöttünk, de úgy gondolom nagyjából ez a realitás, ahol a tabellán állunk! Sok játékos játszott vissza az U14-be is, ami a saját korosztályuk, de mindenképp a fejlődésüket szolgálja, hogy idősebbek között szerepelnek! Voltak játékosok, akik hoztak egy állandó jó teljesítményt és voltak akik nagyon hullámzóak voltak, van miben és hova fejlődnünk! Az edzés munkájuk intenzitásával nagyon elégedettek voltunk, minőségben ugyanakkor még van hova fejlődni! Tavasszal megpróbálunk még több győzelmet aratni, de ami fontosabb, hogy nekünk és a klubnak is az a célja,hogy egyéniségeket neveljünk, akik egyszer bemutatkoznak akár Dorogon akár, az NB1-ben! Úgy gondolom erre most 1-2 játékosnak azért megvan az esélye ,de ahhoz még nagyon sokat kell edzeniük, fejlődniük! Köszönjük a szülők hozzáállását, segítségét! Ők is nagyon fontos láncszemei ennek a gépezetnek! Boldog és egészségben, sikerekben gazdag új évet kívánok!"