Előzetes: Kezdődik a bajnokság!

címlap

Több mint két hónap után, újra tétmérkőzésen lép pályára felnőtt csapatunk, hiszen az NB3-as bajnokság észak-nyugati csoportjának egyetlen szombati, ezáltal nyitómérkőzését a mieink játszák az első osztályú ZTE tartalék csapatának otthonában.

Egy nagyon intenzív felkészülési időszakot lezárva, amelyben csapatunk kerete komoly változásokon ment keresztül, ismét bajnoki mérkőzés vár ránk, méghozzá a teljes harmadosztályú mezőny nyitómérkőzésén. Szurkolóink nagy örömére több korábbi játékosunk is piros-feketében folytatja pályafutását, valamint minden bizonnyal egy olyan szezon vár ránk, ahol a rutinosabb játékosok mellett szép számmal láthatunk majd saját nevelésű fiatalokat is Dorog mezben. Hogy milyen erőviszonyok alakulnak ki csoportunkba, és hogy ebben csapatunk milyen teljesítményére lehet képes, arra néhány forduló elteltével bátrabban adhatunk választ, mindenesetre azoknak a közönségkedvenc játékosoknak a maradása, mint Berkó, Nagyházi, Barna, Lénárth, Vígh, Szerencsi vagy Tulipán, bizakodásra adhatnak okot, nem beszélve azokról a fiatalokról, akikben bőven akad potenciál, hogy a felnőtt labdarúgásban is megállják a helyüket, már ebben a bajnoki idényben. Bekő Balázs vezetőedző és a szakmai stáb gyakorlatilag minden játékosra számíthat már az első játéknapon, miután egyik új igazolásunk, Ferkó Ádám is a csapattal készülhetett már a héten.

A Dorogi FC csapata 2023 nyarán.

Hogy mire számíthatunk vendéglátónktól a szombati mérkőzésen, szintén nehéz kérdés. A kék-fehér gárda, a tavaly még három csoportra bontott NB3 nyugati részében végzett a 15. pozícióban és 13 ponttal szerzett többet, mint a legjobb kieső rivális. Koller Zoltán együttese 38 mérkőzésen 11 győzelem mellett dupla ennyi vereséget szenvedett el, házi góllövőlistájuk 2-3. helyezettje, Boros Zsombor és Papp Csongor személyében – akik öt-öt alkalommal voltak eredményesek – távoztak a csapattól. 

A 30 játéknapos NB3-as bajnokság tehát kezdetét veszi, melynek augusztusi szakaszában 5 mérkőzést is játszunk, 2 alkalommal közülük a Buzánszky Jenő stadionban. Az első fordulóban szombaton 13 órakor lépünk pályára a ZTE Arénában. Hajrá Dorog!