Dorogról az akadémia szintre!

019

Korábbi U13-as játékosunk, Ládonyi Bálint 2022. nyarán érkezett a dorogi utánpótlásba, ám tehetsége okán hamar akadémia szintről érkezett megkeresés érte, jelenleg az Illés-Akadémia Haladás játékosa, vele beszélgettünk néhány kérdés erejéig.

Dorogifc.hu: Mesélj kicsit magadról, mióta focizol és miért erre a sportágra esett a választásod?
Ládonyi Bálint: „2010-ben születtem, 3 testvérem várt engem. Úgy gondolom szerencsés gyerekkorom volt, édesapámnak mindig akadt ideje velem játszani Neki köszönhetem hogy elindított a foci világa felé. Előszőr 6 évesen az otthoni egyesülethez a Nyergesújfalu SE-hez igazoltam, majd 11 évesen az FC Esztergom csapatában folytattam karrierem, ahová már játékos megfigyelő hívott.”

Dorogifc.hu: Hogy kerültél Dorogra és mi az, amiben a dorogi egy év alatt a legtöbbet fejlődtél?
Ládonyi Bálint: „A vezetőedző, Váczy Dávid, korábban az esztergomi csapatot erősítette, ismerte az erősségeimet ezért szerette volna hogy a dorogi csapatban folytatnám pályafutásomat, ezért az ő és a korosztályos edző Méhes Norbert megkeresése után igazoltam át. Kaptam az alkalmon, hogy magasabb szinten focizhassak, az eddigiekhez képest. A fejlődésem útját megszakította egy lábtörés, de szerencsére ez a gyorsaságomat nem befolyásolta, ami az egyik legnagyobb erősségem. Az edzések által, csak gyorsabb lettem, a technikám is sokat fejlődött az edzőim hathatós segítségével köszönhetően. Az agresszivitásom is javult.”

Dorogifc.hu: Mik a legszebb emlékeid piros-feketében?
Ládonyi Bálint: „A legszebb emlékeim, a csapat megismerése, az első nagyobb dícséret az edzőktől, az első góljaim, akár mérkőzéseket eldöntő góljaim, a fontos mérkőzéseken a vesztésre állás megfordítása. Az egyéb csapatprogramok, mint például a Felnőtt-Gyerek foci.”

Dorogifc.hu: Hogyan jött a lehetőség, hogy akadémia szintre kerülhess, és mik azok a pozitív tulajdonságok, ami miatt Szombathelyre igazolhattál?
Ládonyi Bálint: „Egy hazai mérkőzésen, az Illés akadémia egyik játékos megfigyelője figyelt fel képességeimre, mikor egy gólommal sikerült megszerezni a győzelmet. Ezután felvették a szüleimmel a kapcsolatot, 1 edzésen vettem részt, ami után egyből felajánlották a szerződést, nem kellett mérkőzésen sem megmutatnom a képességeimet. Úgy gondolom hogy az erősségeim az hogy gyors vagyok, és bal lábas, ami ritka, valamint az hogy az edzőm szerint fejlődőképes vagyok. Úgy mérkőzésen mint edzésen, mindig próbálom a maximumot nyújtani.”

Dorogifc.hu: Hogy néz ki egy napod, mennyi időt fordítasz a focira és miben más az akadémia életed az eddig megszokottól?
Ládonyi Bálint: „Hétköznap délelőtt iskolában vagyok kivéve kedden, akkor reggeli edzéssel indítom a napot, délután edzés, alkalmanként edzőmérkőzéseket játszunk leginkább osztrák csapatokkal. Az edzőmérkőzések jellemzően külföldi csapatok ellen folynak. Átlagosan 2-3 órát foglalkozok a focival egy nap. Sokkal inkább a foci tölti ki az időmet, mint korábban. Edzésidőn kívül sokkal többet járok le a pályára a csapattársaimmal, vagy akár egyedül. Az akadémiai életben az a negatívum, hogy a családomtól távol vagyok, sokkal kevesebbet látom őket, mint ahogy szeretném, de megértettem hogy ez szükséges ahhoz hogy megszerezzem azt a tudást, amit a későbbiekben kamatoztatni tudok.”

Dorogifc.hu: Mik a céljaid és álmaid, lesz-e profi játékos Ládonyi Bálintból?
Ládonyi Bálint: „Egy profi szerződés Magyarországon, vagy akár külföldön. Ha csak rajtam múlik, akkor profi játékos lesz belőlem!”