Beszámoló: Dorogi FC 2 – 0 DVSC

IMG_0294

A két érintett fél teljesen eltérő célokért küzd a bajnokság tavaszi szakaszában, és a mieink szempontjából nézve sajnos eltérő eredménnyel is vártuk a szerdai napra datált mérkőzést, hiszen három nappal korábban ezen a gyepen győzött le minket a Budaörs, míg aktuális ellenfelünk hazai pályán tartotta kezében a három pontot a Soroksárral szemben. Nem szólt mellettünk az odavágó emléke sem, amikor is a Nagyerdei Stadionban töltött 90 perc során emelkedett fölénk a Debrecen, ám ahogyan szokták mondani, a labda gömbölyű és a labdarúgásban bármi megtörténhet. Így is lett.

Nem okozott meglepetést egyetlen nézőnek sem ez első percekben látható vendég fölény, merthogy a vártnak megfelelően kezdeményezően, a labdát magáénak megőrízve kezdett a fehér mezes vendég gárda, írányította a mérkőzést, de a mieink által felállt és jól záró védelemben azért nehezen találták azt a bizonyos rést. Hol egy szögletet, hol pedig egy szélről érkező beadást hatástalanítottunk sikeresen, és gyors kontratámadásaink is veszélyesek tudtak lenni, akadtak is lehetőségeink Belicky és Kanalos révén, de gólt nem szereztünk belőlük. A túl oldalon Ugrai járt a legközelebb a gólszerzéshez, először egy hosszú kapufa mellé tekert lövésével, majd egy újabb lökettel távolról, amit bravúrral védett Borsos Vilmos. Az első játékrész egyik meghatározó momentuma a 27. perchez köthető, amikor is Kusnyir Erik állította meg szabálytalanul Zuigébert, a játékvezető pedig fel is mutatta neki a sárga lapot. További 12 percet kellett várni, és Kusnyír megkapta újabb lapját, amiért Girsiket ütötte meg egy párharc során, így már a mérkőzés első felében megfogyatkozott a Loki. A játék képe ennek ellenére nem változott, 10 emberrel is birtokolta a játékszert a Debrecen, amire gyors ellentámadásokkal igyekeztünk választ adni.

Kanalos ezúttal is a legaktívabbjaink között volt.

A szünetben cserére szánta el magát a  Huszti Szabolcs – Toldi Gábor edzőpáros, három helyen is változott a vendég összeállítás, de nem alakult másképp a játék dinamikája, dominálni tudott a Debrecen, igaz, a második félidőben már sokkal többet volt nálunk a labda és bátrabban szorítottuk vissza ellenfelünket a saját térfelére. Fenyvesi László is belenyúlt a csapatba, először Csillag, majd Lénárth és Szedlár lépett pályára, hogy lendületet adjon a folytatásra. Utóbbi aztán nem csak lendülettel, de gólpasszal is hozzájárult a csapat teljesítményéhez, a 71. percben nyert meg kitartóan egy párharcot a bal szélen, majd kiválóan centerezett a középen érkező Kanalos elé, aki Gróf mellett gurított a hálóba, 1-0. Nagy lélektani előnyt jelentett ez a találat, amiért kockázatot is kellett vállalni a DVSC-nek, alakítottak is ki veszélyes helyzeteket, de egyenlíteni nem sikerült. Nem nyugodhattunk meg akkor sem, amikor a játékvezető 6 további percet tett rá a rendes játékidőre, de ami ebben a hosszabbításban történt, az igazán emlékezetesre sikerült. Kétszer dönthettük volna el végleg a három pont sorsát, ám a Szerencsi-Gróf párharcból a kapus jött ki győztesen, pedig támadónk zavartalanul törhetett kapura egészen a félpályától. Szedlár lábában is benne maradt a gól, Csillag szöktetéséből kerülte meg a kapust, sajnos túl hosszan. A 96. percben, aztán megszületett a nagyon érő találat, Berkó indított szabadrúgásból a teljes vendég védelem mögé, labdája Ryashkot találta meg, aki ezúttal jobbról készített Szerencsi elé, aki a jobb alsóba lőtt, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

Nagyon fontos győzelmet arattunk tehát a feljutásra nagy eséllyel pályázó Debrecent felülmúlva, és az így megszerzett három pont nagy segítséget jelenthet majd a kiesés elleni küzdelmünkben is. Vasárnap Siófokon lépünk pályára, akkor és addig is Hajrá Dorog!

Az utolsó sípszó után.
Dorogi FC   2 – 0 (0-0)   DVSC
Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion
2021.04.07 – 16:30

Dorogi FC: Borsos (K), Kárász, Berkó, Belényesi, Papp, Ryashko (Nyíri 81′), Nagyházi (Lénárth 60′), Kanalos (Szerencsi 81′), Girsik (Szedlár 60′), Belicky (Csillag 53′).
Cseréink: Tulipán (K), Váli, Szedlár, Nyíri, Zabari, Szerencsi, Csillag, Lénárth.
Vezetőedző: Fenyvesi László.

Debrecen: Gróf (K), Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi, Varga (Dzsudzsák 72′), Haris (Bévárdi 46′), Ugrai (Tischler 80′), Bényei, Sós (Bódi 46′), Bárány (Szécsi 46′).
Cserék: Kosiczky (K), Szatmári, Dzsudzsák, Pintér, Kalafat, Poór, Bódi, Tischler, Bévárdi, Korhut, Baráth, Szécsi.
Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerzők: Kanalos 71′, Szerencsi 90+6′.
Sárga lap: Berkó 40′, Nyíri 90+1′, illetve Kinyik 38′, Pávkovics 46′.
Kiállítva: Kusnyir 38′.

A két vezetőedzői nyilatkozat a Nemzeti Sport Online-nak:

Fenyvesi László: „Ezúttal minden jól alakult. Bár többször is szerencsénk volt, csapatom hatalmas szívvel és elszántsággal lépett pályára, ennek köszönhetjük ezt a fantasztikus sikert!”

Toldi Gábor: „Minden tiszteletem a dorogi csapaté. Bírózhatunk, de ezt a mérkőzést tíz emberrel is illett volna megnyernünk.”

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető a Dorogi FC Youtube csatornáján: