Bekő Balázs: Vannak itt olyan fiatal játékosok, akiket nyugodtan be tudok rakni a csapatba!

IMG_1513

Bekő Balázs vezetőedző irányításával vágott neki a felkészülésnek csapatunk, őt kérdeztük érkezésével és várakozásaival, valamint a kerettel és annak átalakulásával kapcsolatban.

Dorogifc.hu: Szeretettel köszöntelek Dorogon, májusban amikor távoztál Budaörsről, arról lehetett olvasni, hogy mindenképpen, mint vezetőedző szeretnél dolgozni, jelenti számodra az elégedettséget a karrieredben a dorogi kispad?
Bekő Balázs: „Mindenképpen! Őszintén szólva számomra nem az a meghatározó, hogy milyen osztályban játszik egy csapat, én azt szeretem, ha van olyan projekt amiben van jövőkép, aminek látom értelmét és ahol lehet építkezni. Nem vagyok osztályfüggő, ugyanúgy a maximumot szeretném kihozni az NB3-ban, a maximális energiabefektetéssel tudok csak dolgozni és nem tudok részt venni túléléses, vagy olyan dolgokban, ami nem mutat előre. Miután beszéltünk a vezetőséggel, úgy láttam, hogy egy más irányvonalon szeretne elindulni a klub, és ehhez keresnek olyan szakembert, aki ebben partner, ez pedig egy szimpatikus lehetőség volt  számomra.”

Dorogifc.hu: Lehet-e tudni bármilyen feltételről, aminek a hiányában nem mondtál volna igent a felkérésre, gondolok itt bizonyos játékosok megtartására, vagy bármi másra?
Bekő Balázs: „Nem, abszolút nem. Úgy gondolom, hogy ma Magyarországon nagyon sokféle labdarúgó van, de nincs pótolhatatlan. Nyilván vannak nagyon jó képességű játékosok, de olyanok is, akik mentálisan képesek többet segíteni és nem is álltam elő semmiféle igénnyel a vezetőség felé, hiszen, amikor mi előszőr beszéltünk a keretről, akkor nulla igazolt játékosa volt a klubnak. Elsőnek azt a feladatot vállaltam fel, hogy leüljek játékosokkal, tárgyaljunk annak érdekében, hogy tiszta legyen, hogy milyen típusú játékosok megtartására és szerződtetésére van lehetőségünk, de speciális igényem nem volt ezzel kapcsolatban.” 

Dorogifc.hu: Milyen típusú edzőként jellemeznéd magad, mi az a játékstílus, ami a legközelebb áll hozzád, és mi az amit ebből a most formálódó keretre tudsz illeszteni?
Bekő Balázs: „Én alapvetően egy munkamániás edző vagyok, nagyon szeretem a munkámat, imádok edzést vezényelni és azt is nagyon szeretem, ha a csapataimra rá lehet ismerni egy idő után, gondolok itt arra, hogy felfedezhető a tudatosság és a fejlődés. Bevállalós is vagyok, szívesen vállalok kockázatot, viszont a kudarckerülő és nem sikerorientált embereket nem igazán kedvelem.”

Dorogifc.hu: A következő napokban folyamatosan bejelentésre kerülnek majd a szerződést hosszabbító és az újonnan érkező játékosok is, milyen keret alakul Dorogon és mi volt a koncepció, ami alapján belevágtatok az építkezésbe?
Bekő Balázs: „A koncepció igen egyszerű, első lépésként a korábbi keret azon tagjait szerettük volna megtartani, akiknek meg van a kellő rutinjuk, hogy NB3-as szinten jó minőséget adjanak a csapatnak, nem mellékesen nyilván az is fontos szempont, hogy a dorogi kötődés bennük legyen. Ezeket a játékosokat egészítettük ki olyanokkal, akik képesek lehetnek magukéuknak érezni azt az irányvonalat, amelyet elképzeltünk, továbbá rendelkeznek ambícióval és többet akarnak a futballból, mint csak vegetálni benne.”

Bekő Balázs munkában.

Dorogifc.hu: Több, mint egy hete dolgozol a csapattal, mik voltak az eddigi tapasztalataid a körülményeket, vagy szakmai stábod új tagjait megismerve?
Bekő Balázs: „Ezen a területen nagyon alkalmazkodó tudok lenni, ha a stábomat nézem, olyan kollégákkal dolgozhatom Jánosi Dániel és Vajda Gellért személyében, akikkel kimondottan könnyű megütni a közös hangot, előnyösnek érzem, hogy hasonlóan gondolkodunk a futballról és nekem ez így bőven elég. Szeretném, hogy ez egy közös csapatmunka lenne, aminek idővel az eredménye is meglenne.”

Dorogifc.hu: Komoly NB3-as tapasztalatokkal is rendelkezel, milyen erőviszonyokra számítasz akár a teljes mezőnyt, akár a saját csoportunkat tekintve?
Bekő Balázs: „Erős csoportunk van az biztos, már a korábbi rendszerben is erős volt a nyugati fele a harmadosztálynak. Ha csak a tavalyi eredményekből indulok ki, valóban az idei észak-nyugati csoport ígérkezik a legerősebbnek, de ez nem baj, hiszen így sokkal több jó mérkőzést lehet játszani, nagyon sok energiát kell majd beletennünk, minden mérkőzésen meg kell küzdeni az eredményért, de azt is gondolom ezzel kapcsolatban, hogy ez garantálja majd a fejlődési lehetőséget számunkra, és ha fiatalokat szeretnénk beépíteni, már pedig akarunk, akkor ez nagyon lényeges lesz.”

Dorogifc.hu: Van-e olyan konkrét cél, amint edzőként tűztél ki magad elé itt Dorogon, illetve milyen célok elérésével lennél elégedett rövid és hosszabb távon?
Bekő Balázs: „Nincsen ilyen cél. Lehet előre álmodozni, és kigondolni mindent, de annyira sok befolyásoló tényező jön szembe, hogy ígérgetésnek tűnne, ha konkrét célokat jelölnék ki. Dolgoznunk kell most, építkezni és összecsiszolódni, szükség lesz szerencsére is, és nagyon szeretném ha el tudnánk kerülni a sérüléseket. Ahogyan a szakmai vezetőnk is fogalmazott, egy nagyon motivált, a pályán egy kiemelkedő testbeszéddel rendelkező csapatot szeretnék, aminek van stílusa, felismerhető jegyekkel, és nem mellékesen olyan akarati tényezőket mutat majd a mérkőzéseken, ami a szurkolókat örömmel tölti el.

Dorogifc.hu: Erőltetve kicsit még ezt a témakört, hiszen a szurkolókat is ez foglalkoztatja a leginkább, a kiesés ellen küzdő, vagy bátrabb célokat megfogalmazó csapat leszünk?
Bekő Balázs: „Azt gondolom, hogy ha nem lesznek olyan akadályozó tényezők, ennek a csapatnak a tabella első feléhez kell tartoznia, ezt láttam az elmúlt másfél hétben, ebbe pedig beleférhet sok minden, feltételezem sokakat töltene el boldogsággal, ha jól szerepelnénk, mi is ezen leszünk.”

Dorogifc.hu: Kialakult-e már a teljes keret, és az a csapat jött-e létre, amit Te elgondoltál?
Bekő Balázs: „Ahonnan mi indultunk, és amilyen időhátrányba kerültünk a riválisokkal vagy bárki mással szemben, ahhoz képest nagyon szépen kialakult a keret, a tagjait tekintve gyakorlatilag nem szorul csiszolásra, nyilván ha a  játékunkat nézem, épp ellenkezőleg, sok gyakorlás vár ránk. Személy szerint én már igazolásokat nem igazán tervezek, rövid időszak áll rendelkezésünkre, amit a lehető legtartalmasabban szeretnénk elvégezni, ami biztos, hogy nem férne bele komolyabb sérülés, az biztosan nehéz helyzetbe hozna minket, de vannak itt olyan fiatal játékosok, akiket nyugodtan be tudok rakni a csapatba és nem az a célom, hogy a fiatal szabályt erősítő 2005-ös születésű játékos egy „eldugott pozícióban” szerepeljen, hanem akár 2-3 ilyen korú fiatal is pályára léphet egy mérkőzésen.”