Válogatott meghívó érkezett: Molnár Zsombor!

IMG_8220

Gera Zoltán az U21-es válogatott szövetségi edzője kihirdette első olyan keretét, amely 2002. január 1. után született labdarúgókból áll, s amely a 2025-ös U21-es Európa-bajnokság selejtezőin vesz részt jövő év őszétől kezdődően – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség weboldalán. A keret tagjai között pedig a mieink fiatal kapusa, Molnár Zsombor is helyett kapott.

A nyáron a Vasas FC-től kölcsönbe csapatunkhoz érkező fiatal kapus eddig 4 alkalommal kapott lehetőséget a bajnokságban, egyszer csereként pályára lépve, háromszor azonban a kezdőcsapat tagjaként, ebből két mérkőzésen (Békéscsaba, Budafok) kapott gól nélkül zárt a gólvonal előtt, míg a Mosonmagyaróvár is csak büntetőből szerzett gólt ellene.

A 2003-as születésű portás az U21-es válogatott kerettagjaként – kapustársai a keretben Hegyi Krisztián a West Ham United együttesétől és Senkó Zsombor a Juventus csapatából lesznek – az edzőtáborban  szeptember 23-án, 17.30-tól Szombathelyen a bolgárok ellen, majd szeptember 27-én 20.00 órától a Bozsik Arénában a litvánok ellen szerezhet igen fontos nemzetközi tapasztalatokat.

Molnár Zsombor edzés közben.

Nagyon örülök, hogy meghívást kaphattam az U21-es válogatottba! Korábban már volt szerencsém a korosztályos nemzeti csapatok keretébe bekerülni, és szerencsére már magamra is ölthettem a címeres mezt, ami mindig nagyon jó érzéssel töltött el! Szeretnék bizonyítani az U21-es stábnak, és magamnak is, hogy okkal lehetek a keret tagja. Ez egy nagyon nagy lehetőség számomra, hiszen nagyon messziről indultam, és igy sokkal nagyobb örömöt ad az, hogy tudom, van miért dolgoznom nap mint nap keményen a pályán és azon kívül is. Nagyon örülnék neki ha kapnék lehetőséget az előttünk álló mérkőzéseken, mert szeretnék bizonyitani, hogy élesben is számíthatnak rám. Úgy gondolom, hogy ez a meghívó nem csak az én munkám érdeme, hanem azoké az edzőké és csapattársaké is, akikkel a mindennapokban együtt vagyunk, és akiktől nincs nap, hogy ne tanulnék valami újat. A bajnokságban az elmúlt meccseken csapatszinten jó teljesítményt nyújtottunk, és jól is játszottunk, sajnos a szerzett gólok elmaradtak, de biztos vagyok benne hogyha ugyan igy dolgozunk tovább, akkor a befejezéseink is folyamatosan javulnak majd. Emellett pozitívnak gondolom azt is, hogy az elmúlt 3 találkozón mindössze egy gólt kaptunk, ami azt mutatja, hogy a csapat nagyon jó irányba halad.