Gyász: Elhunyt Szabó István!

SZI

Mély fájdalommal értesítjük szurkolóinkat, hogy életének 73. esztendejében elhunyt Szabó István, egykori kiváló kapusunk, a Dorogi FC Örökös Tagja.

A dorogi születésű egykori kiváló hálóőr, Piszka saját nevelésű játékosunk, aki 1968-ban mutatkozott be a felnőttek között bajnokin, mégpedig a Nagykanizsa elleni 8 : 0-ás győztes meccsen Ilku Istvánt váltva, csereként lépett pályára. A felnőttekkel korábban nemzetközi kupán szerepelt a csapat tagjaként Jugoszláviában, ahol a dobogón végeztek. 1969-től első számú kapusunk volt, azonban kvalitásaira csakhamar más egyesületek is felfigyeltek és egyetlen teljes Dorogon töltött bajnoki évadját követően bejelentkezett érte az NB I-es Videoton.

A fehérváriak csillaga akkor kezdett igazán felfelé ívelni és onnantól kezdve váltak az első osztály egyik alap gárdájává. Egy teljes évtizeden át volt a Vidi kapusa, amikor névrokonával, Szabó Józseffel cseréltek helyet. Campó lett a Vidi újabb dorogi légiósa a következő évtized során, míg Piszka 1977 nyarán visszatért Dorogra, ahol aktív pályafutásának befejezéséig már mindvégig csapatunk játékosa maradt.

1982 nyarán búcsúzott az aktív játéktól, ám rendezőként és biztonsági szolgálatosként továbbra is az egyesület alkalmazásában maradt még éveken át. Méltán vehetette át a Dorogi FC Örökös Tagja kitüntetést 2001-ben. A dorogi öregfiúk csapatában rendszeresen megfordult és ugyancsak aktívan vett részt a nosztalgia találkozókon. Temetésére 2022. szeptember 22-én 15 órakor a dorogi temetőben kerül sor. Együttérzésünket fejezzük családja részére, emlékét megőrizzük.

Szabó Gyula