Félévértékelő: U19

F

Az őszi szezon lezárását követően utánpótlásunk félévét tekintjük át korosztályról-korosztályra edzőink és játékosaink segítségével, akik csapatuk képzéséről, céljairól, és eredményeikről számolnak be. 9. részünkben Papp Gergely csapatkapitányt kérdeztük az U19-es együttesről. 

U19-es korosztály folytatta a tavalyi bajnoki cím után megkezdett munkát és továbbra is nagy odafigyeléssel dolgozik tovább. Ugyebár ezt az évjáratot már-már nem is vesszük számon az utánpótlásunk képzési modelljében, ugyanis már a felnőtt futball kapujában a játékosoknak is sokkal nagyobb erőbedobással, precizitással és alázattal kell dolgozni, az esély és a teher is egyszerre növekszik.

Szerencsére a legjobb teljesítményt nyújtó fiatalok számára mindig résnyire ugyan, de nyitva van a felnőtt öltöző ajtaja, viszont ahhoz nagyon komoly folyamatot kell felmutatni, nem elegendő csak az adott délutáni csapatedzésen „ott lenni”, de még az ottani jó teljesítmény is csak egy alap, ahhoz a szabadidőből további időt, energiát kell befektetni, hogy a céltudatos játékos a lehetőséget megteremtse magának, majd azt a kis esélyt meg is kell ragadni. 
 
Összefoglalva mi is lehet más célja egyénileg egy játékosnak, amikor nem kell messzire menni, a példaképek előttük állnak, a profi másodosztályú felnőtt csapatunk hetedik helyezése és legköre eléggé csábító lehet egy olyan fiatalnak, aki gyerekkora óta ezért dolgozik. Ilyenkor edzőink sokat mondják a játékosoknak, hogy gyerünk, nem szabad elszalasztani a lehetőséget, másnak még ez is messze van, élni kell tudni vele, mert a klubnak a saját nevelésű fiatal felnevelése és képzése a legnagyobb „kincs”.
 
Csapatként persze az utolsó nagy dobás mindig is a bajnoki cím lehet az utánpótlás évek vége felé közeledve, idén is megcélozzuk ezt, de persze szem előtt tartjuk, hogy a hiányosságokat mindig fejleszteni akarjuk, mentálisan a játékosok képzése, segítése elengedhetetlen feladat, a profi közeg megteremtése és a felnőtt futball közelebb hozása is mindig olyan célok, amit nem akarunk senki és semmi kedvéért feladni és elfelejteni. 
 
Az idei csapatban a fiatalabb, feljövő évjáratnak még bele kell erősödnie ebbe a mezőnybe, a már megszokott rendszerbe, ami tavaly is kitűnően működött. Bár a tavalyi szezonban nagyobb versenyhelyzet volt, régiós szinten is ritka erős kerettel tudunk dolgozni, idén sem lett kevesebb a motiváció és egy nagyon jó tavaszi hadjárattal a korosztály nem szeretne érem nélkül maradni, persze a legfényesebbre vágyunk mi is, ezért maximális erőbedobásra lesz szükségünk.
 
Mindesetre büszkék lehetünk az idei szezonban már a felnőtt csapatnál bemutatkozó fiataljainkra, ez egy szép eredmény a jövőre nézve, minden számszerű utánpótlás mérkőzés végeredményénél nagyobbat szól, ha a saját nevelésű fiatal vasárnap délután a felnőtt csapat mezőben fut ki bármelyik stadion pályájára.