Félévértékelő: U17

F

Az őszi szezon lezárását követően utánpótlásunk félévét tekintjük át korosztályról-korosztályra edzőink segítségével, akik csapatuk képzéséről, céljairól, és eredményeikről számolnak be. 8. részünkben Jánosi Dánielt kérdeztük az U17-es játékosainkról. 

U17-es korosztályunk idén nyáron új edzővel, Jánosi Dániellel kezdte meg a munkát, aki korábban már dolgozott a klubnál, legutóbb pedig a felnőtt futballban ért el szép eredményeket.  Az egyik legnagyobb vízválasztó ebben a korban tapasztalható, ugyanis az iskolaváltások, a serdülőkor kezdete, a fiatal felnőtt korszak a pályán és a pályán kívül is, sok-sok olyan tényező, amit olykor nem egyszerű a megfelelő mederben tartani.

Az első időszak az ismerkedéssel telt el, az új edzésmódszerek, egy más irányvonal és a korosztálynak megfelelő képzési célok kialakítása gondolkodásban és a pályán, nehezen állt össze. Nem kifogásként, de talán az egyik legnehezebb dolgunk ebben a korosztályban volt, mert egy átlagban évvel fiatalabbak vagyunk az összes csapatnál, ráadásul fizikailag is nagy hátrányban voltunk, így voltak ugyan biztató mérkőzések, de olykor a szerencse sem mellettünk állt, adott a feladat, többet kell fortuna kegyeiért dolgozni.
 
A hétközi munka már-már összeállt, olykor a fiatalok maguk ébredtek rá, hogy ezt így is lehet, másképpen is működik, ha beleteszik a munkát és nem spórolnak. A csapatban van még bőven tartalék és fantázia, ez az év egy kemény építkezéssel fog telni, de majd a rá következő szezonban és hosszabb távon ennek pontosan ők lesznek a nyertesei.
Ehhez adott egy jó gondolkodású, olykor szigorú, ám következetes fiatal szakember, aki minden erejével a társaságot egy még összetartóbb közösségként szeretné látni, sok-sok munkával, szorgalommal és alázattal pedig egy erősebb tavasz várható.
 
Ami örömteli és a képzést már dicséri, hogy a 2007-es évjáratból több játékosunk is meg tudott ragadni már a korosztálynál, ami az ott dolgozó edzők munkájának is elismerés, fiatal kerettel – az elveinket megtartva – egy szórakoztató játékot szeretnénk a gyerekektől látni, ahol még mindig kevésbé az eredményen van a hangsúly, inkább a tanulás és a tanulság, hogy minden meccsből be kell építeni valamit a következő játéknapra.