Félévértékelő: U14

F

2021 végéhez közeledve utánpótlásunk félévét tekintjük át korosztályról-korosztályra edzőink segítségével, akik csapatuk képzéséről, céljairól, és eredményeikről számolnak be. 6. részünkben Kovács Attilát kérdeztük az U14-es játékosainkról. 

Az U14-es korosztályunk nyártól már megismerkedett a nagypályás futball alapjaival,  ebben a korosztályban is nagyrészt egy évvel fiatalabb, 2009-es születésű gyerekek alkotják a csapatot.

Itt kell a legkörültekintőbben tervezni, nagy különbségek vannak a gyerekek között fizikailag és képességekben is. Szerencsére előre gondolkodtunk és több lehetőséget tudtunk megteremteni a hétvégi versenyeknél, így még a korosztálynak megfelelő 8+1-es bajnokságban is tudtak a fiatalok játszani megyei és régiós szinteken, illetve a fent említett regionális nagypályás sorozatban is.
 
A legfontosabb volt a nyári indulásnál egy kicsit újragondolt keret kialakítása, ahol a képzési anyagot nehezítettük az életkori sajátosságok figyelembe vételével, rengeteg technikai elem gyakorlása mellett a játékhelyzet megoldások, a gondolkodás és a döntéshozatal minősége és sebessége volt fókuszban. Szépen halad a csoport a fejlődésben, jó létszámmal dolgozhatunk, mellette a képességfejlesztést is elkezdtük, a kezdeményező stílust vártuk el minden nap, minden mérkőzésen, ehhez a csapat és az edzők is kiváló partnerek.
 
A nyáron új edzőkkel kezdett dolgozni a csoport, ami az eddig eltelt időszakot tekintve remek döntés volt, mert szakmailag és pedagógiailag is jó kezekben vannak a gyerekek. Sokat dolgoznak a fiúk, minden nap volt foglalkozás, az edzések mellett az egyén fejlesztésével kellett sokat foglalkoznunk, szeretnénk tehetséges és felkészült játékosokat kinevelni. Ehhez segítség lesz a tavaszi csoportbontás, ahol külön tudjuk venni azokat a játékosokat, akik már előrébb tartanak, ők tudnak az idősebb korosztállyal is edzeni, játszani, de a többi fiatalemberrel is a saját fejlődési szintjüknek megfelelően fogunk dolgozni, biztosítani szeretnénk nekik is a sikerélményt és mindenkinek önbizalmat adni. 
 
A legfontosabb, hogy elindultunk egy új úton, ahol ragaszkodunk az alapelveinkhez, de mellette hagyjuk az egyént érvényesülni, stílust kialakítani, ehhez a lehető legtöbbet akarunk a gyerekekkel minőségben foglalkozni.