Félévértékelő: U11

F

2021 végéhez közeledve utánpótlásunk félévét tekintjük át korosztályról-korosztályra edzőink segítségével, akik csapatuk képzéséről, céljairól, és eredményeikről számolnak be. 4. részünkben Petrovics Bencét kérdeztük az U11-es játékosainkról. 

A klub U11-es korosztálya kiemelt szerepet kapott a mindennapok során, ugyanis az új MLSZ rendelkezés alapján Körzet Központ lettünk, itt pedig központi figyelmet és minőségi fejlődést határoztunk meg a csoportnál.

Új edző érkezett a nyáron Petrovics Bence személyében, aki a nyári ismerkedés után szeptembertől vezeti a korosztályt, teljes állásban tud foglalkozni a gyerekekkel, ezzel is garantálva az előrelépést. A csoport heti négy alkalommal edzett, mellette a körzeti válogatott gerince is erre a korosztályra épült. 
 
A rendszerünk egyik leghangsúlyosabb feladata lett ennek a korosztálynak a kialakítása, ahol az egyén fejlesztése mellett egy olyan stílus kialakítása volt a cél, ahol a központi alapelveink érvényesülnek, minden képzés során a kezdeményező felfogás, az előre gondolkodás és az egyéni képességek felszínre hozása jelenjen meg a gyerekek mindennapjaiban. 
Fontos lett az egyéni képzések bevezetése, ahol a technikai elemek gyakorlása és játékba ültetése volt a feladat, ez felemásra sikerült, ebben mindenképpen a tavaszra javulni kell, ennek érdekében egy kicsit újragondolt formában jelennek meg az egyéni képzések. 
 
A csapatedzések minőségét is javítani tudjuk, ehhez pedig a legügyesebb 2012-es születésű tehetségek fognak csatlakozni, az elvünk az lesz tavasztól, hogy a szintnek megfelelően tudjon mindenki edzeni, ezért több csoport kialakítását tervezte meg az edzői stáb. 
Úgy tudjuk garantálni a javulást, ha minden helyzetben versenyt teremtünk, a gyerekek rá vannak kényszerülve, hogy a maximális tudásukat használják minden feladatban, pozitív, versenyképes környezetben, ahol a tanítás, a gyerekek képességeinek fejlesztésével alakítjuk ki a stílusunkat, amilyen az „alapanyag”, olyan a produkció címmel. 
 
Tavasztól még nagyobb szintet fog ez a korosztály képviselni, ehhez segítség lesz az edzői stáb bővítése házon belül, az edzésszámok emelése és az egyéni képzések átalakítása. Mellette továbbra is lehetőségünk van a Régiós szintű mérkőzésekre, a Körzet Központi válogatott összetartásokra és sok-sok olyan gyakorlásra, ami mindig visszaigazolást adhat a gyerekeknek az aktuális fejlődésről, mert ez a legfontosabb célunk.