Buzánszky Jenő Emléktornát szervezünk!

buzanszky-jeno

Szombat délelőtt újabb emléktornával tisztelgünk egykori legendánk előtt, ezúttal Buzánszky Jenő dorogi pályafutására emlékezve.

Az elmúlt hétvégén megrendezett Ilku István emléktornát követően – amelyen a dorogi gyerekek szép eredményt elérve bronzérmesek lettek – szombat délelőtt az U12-es korosztályunk bizonyíthat a Buzánszky Jenő teremtornán, melynek ezúttal is a Városi Sportcsarnok ad majd otthont reggel fél 9-től. A mieink ezúttal két csapattal is képviselik majd klubunkat, továbbá a Budai FC, a VS Dunakeszi, a Buda Juniors FC és a Komárom VSE együttesei mérik össze tudásukat körmérkőzéses formában. Edzőink és játékosaink ezúttal is sok szeretettel várják az érdeklődőket a helyszínen!

Buzánszky Jenő 330 mérkőzésen lépett pályára dorogi színekben.

Buzánszky Jenő 49 alkalommal lépett pályára a Magyar Válogatottban, és tagja volt az olimpiai győztes csapatnak 1952-ben. Az Aranycsapat tagjaként az évszázad mérkőzésén is játszott 1953-ban Angliában. Klubunkhoz 1947-ben került, majd’ 300 élvonalbeli mérkőzésen képviselte a dorogi csapatot és 25 gólt szerzett. Dorog város díszpolgári címének birtokosa volt, valamint a Dorogi FC örökös tagjának is megválasztották, stadionunk névadója 2010 óta.