Vigh Ádám: Nagyon ügyes játékosok alkotják a keretet!

IMG_8361

A 2010-ben született játékosokra épülő U13-as csapatunkat idén nyártól új szakmai stáb irányítja, miután hosszú és igazán sikeres éveket töltött együtt a Méhes Norbert – Nagyházi Dávid edzőpáros kezei alatt, és ért el számos sikert területi és regionális szinten egyaránt, nem beszélve arról az örömteli tényről, hogy több olyan játékos is csatlakozott a korosztályhoz az elmúlt években, akik dorogi teljesítményükkel már neves akadémiák figyelmét is felkeltették. Az új szezontól Vígh Ádám vezetőedző munkáját Váczy Dávid szakmai vezető segíti, ők nyilatkoztak az eddigi tapasztalatokról és a kitűzött célokról.

Vígh Ádám, U13 vezetőedző.

Vígh Ádám, U13 vezetőedző:

Az első hetek tapasztalatai: „Az első hét az ismerkedés jegyében telt, azóta szépen lassan kezd hozzá szokni a csapat az új szabályokhoz, rendszerhez! Nagyon ügyes játékosok alkotják a csapatot, többeknek van arra esélyük, ha sokat dolgoznak, hogy egyszer profi labdarúgók legyenek!”

Kiemelt feladatok edzéseken és mérkőzéseken: „Edzéseken szeretnénk minél több dolgot megtanítani nekik, a jó alapok megvannak, ehhez szeretnénk tovább fejleszteni a csapatot mind taktikailag mind egyénileg! Törekszünk, hogy mindent meccs ritmusban csináljanak az edzésen is! fontos ,hogy egyénileg is építsük őket mint emberileg mint játékban.”

Az elvárások, célok: „Az eredmény nekünk nem olyan fontos, mint a gyerekeknek. Célunk az a mérkőzéseken, hogy vissza lássuk azokat, amiket edzéseken gyakorlunk, lássuk, hogy mindent megtesznek a siker érdekében,  és jó egyéni teljesítményt nyújtanak!”

Váczy Dávid, UP szakmai vezető.

Váczy Dávid, UP szakmai vezető:

Az első hetek tapasztalatai: „U13-as korosztályunk szép létszámmal kezdte el a nyári munkát Vígh Ádám vezetésével. Nagyon jó alapokat hoztak magukkal a gyerekek, az elmúlt években kiemelkedő munka után –  rengeteg élményt szerezve  – adta tovább a csapatot Méhes Norbi, Nagyházi Dávid páros.  Az új impulzusok és az ehhez kapcsolódó szabályok megtanítása után épült tovább a közösség, napról napra csiszolódik a munka minősége és tanulnak a gyerekek. Jó hozzáállású, igazi fociőrült csapatról beszélünk, minden nap lehet őket fejleszteni, koncentrációban és türelemben kell még előre lépni, mindent nem lehet egyből kialakítani, lépcsőről lépcsőre kell haladni. Azt még szeretném kiemelni, hogy remek szülői közösség segíti a háttérből a munkánkat, ami elengedhetetlen a fejlődéshez. „

Vígh Ádám személye: „Vígh Ádám már „régi motorosnak” számít az edzői csapatunkban, tavaly az U15-ös korosztály mellett dolgozott, előtte egyéni képzéseket vezetett, megvan az edzői képesítése és már évekkel ezelőtt elkezdte építeni a futballedzői karrierjét. A gyerekek előtt abszolút példakép lehet, hiszen aktív profi játékosként hétről hétre az első csapat keretében a szemünk előtt tréningezik, hétvégén pedig a stadionban játszik. A gyakorlatokat saját maga mutatja be, a rutinja és a tapasztalata, valamint a futballról alkotott szemlélete nagyon jól tudja építeni a játékosok gondolkodásmódját, személyiségét. Véleményem szerint egy következetes, a futballt nagyon jól látó és fejlődni akaró fiatal szakember vezeti a korosztályt, ami plusz motivációt ad a gyerekeknek, az idő haladtával még erősebb közösség, csapattá formálódnak. Külön öröm, hogy Ádám helyi lakosú, a klubhoz ezer szállal kötődik.”

A célok: „A legfontosabb cél mindig az, hogy minden játékos önmagához képest lépjen előre a futball különböző szegmenseiben. Csapatként ebben a korosztályban az eredményekkel mi annyira nem foglalkozunk, olyan játékot szeretnék látni a pályán, ami kezdeményező, főként a gyors átmenetekre épül és az egyéniség tud dönteni. Természetesen ehhez kellenek a karakterek, elengedhetetlen az emberi tulajdonságok fejlesztése, a győztes mentalitás kiépítése és egy olyan pozitív légkör, amiben minden gyerek jól érzi magát.”

Kain Adrián.

Kain Adrián, U13-as csapatunk tagja:

„Nagyon élveztem minden egyes edzést a felkészülési időszakban. A csapattársaim is motiváltak voltak. Még úgy is, hogy évről évre szigorúbbak az elvárások. Fegyelemben, koncentrációban azért van hova fejlődnünk. Új vezetőedzőinktől, Váczy Dávid utánpótlás vezetőtől és Vigh Ádám, aktív futballistától, szerintem, nagyon sokat tanulhatunk. Eddig a labdakihozatalokra és a kis létszámú játékokra fókuszáltunk pl. három a kettő ellen lejátszani és befejezni a támadást, vagy kettő a kettő ellen átjátszani az ellenfél középpályáját. Mindenkinek megvannak a preferáltabb posztjai, de majdnem mindenki szokott legalább egy másik poszton futballozni, így az edzőknek lehetőségük van a forgatásra. Én legszívesebben védekező belső középpályásként, klasszikus hatosként focizom, de korábbi posztomon, a védelem közepén is bármikor számíthatnak rám. Megkezdődött a bajnokság. Mindjárt az elején az erős Főnix Gold csapata ellen játszottunk. Gyorsabban gondolkodtak, mint mi, és a labda is többet volt náluk, így mi nem tudtuk a mi játékstílusunkat, a támadó és domináló futballt megvalósítani ezen a meccsen. A két szerzett gólunk után elfáradtunk, és sajnos, négyet kaptunk. Szerintem megérdemelten nyertek, ők előrébb tartanak. Ilyen rangos csapattal játszott mérkőzés után szoktuk mondani, fel kell emelni a fejünket, és menni kell tovább.”

U13-asaink bajnoki mérkőzése ezen a héten halasztásra került a Dunakanyar SE-Szentendre csapatával szemben, így legközelebb szeptember 14-én az Újpest FC elleni bizonyíthatunk a regionális pontvadászatban hazai pályán, amely előtt már a megyei bajnokságban is pályára lépünk a jövő hét elején.