Túl vagyunk az első edzőmérkőzésen!

IMG_2539

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését NB3-as felnőtt férfi csapatunk, amely szerda délelőtt az Újpest FC II. együttesét fogadta a Buzánszky Jenő stadionban.

Szép számú közönség előtt hangzott el délelőtt 10 órakor a játékvezető kezdő sípszava a mieink első nyári felkészülési találkozóján, amelyen a harmadosztály észak-keleti csoportjához tartozó Újpest FC II. volt az ellenfelünk. Mezőnyjáték jellemezte az első negyedórát, egyik kapu sem forgott veszélyben, majd a félidő derekán a balszélen indított ígéretes támadást a vendég csapat, a centerezést követően pedig meg is szerezték a vezetést, 0-1. Még az első játékrész krónikájához tartozik, hogy védelmünk oszlopa Berkó Ádám kényszerült egy sérülés okán elhagyni a pályát, az emberelőnyt kihasználva pedig újabb vendég találat született, Yohan Croizet higgadtan oldotta meg ziccerét Tulipán ellen, 0-2.

Yohan Croizet hibátlan játékot mutatott.

A félidőben csak kapusposzton történt hazai részről csere, Belányi Balázs kapott lehetőséget a második 45 percre Bekő Balázstól, míg vendég oldalon szinte a teljes csapat kicserélődött. Rögtön az első percekben Selmeci szerzett egy jó letámadást követően labdát, átadását pedig Schäffer Gergő váltotta gólra, 1-2. Nem kellett sokat várni a második, egyben egyenlítő gólunkra is, ami egy védelem mögé ívelt labdából, szintén Schäffer nevéhez fűződik, 2-2. Ezt követően újra mezőnyjáték dominált, az utolsó percekben azonban mind a két fél megnyerhette volna a találkozót, a mieink oldalán Barna, Szerencsi és Bokán Bence is betalálhatott volna, míg a másik oldal Belányi bravúrok kellettek ahhoz, hogy ne a fővárosi lila együttes győzelmével záruljon az első erőpróbánk.

Dorogi FC   2 – 2 (0-2)   Újpest FC II.

A Dorogi FC kezdőcsapata: Tulipán (K), Berkó, Ferkó, Forgó G., Hoszpodár, Lénárth, Nagyházi, Papp, Szerencsi, Selmeci, Vígh.

Cseréink: Belányi (K), Bokán Ba., Bokán Be., Barna, Forgó D., Ludvig, Molnár, Markos, Schäffer.

Gólszerzőink: Schäffer (2).

Folytatás szombaton, az FC STK 1914 Samorin ellen idegenben. Hajrá Dorog!