Tóth László: Hiába a veretlenségi sorozat, van bennünk hiányérzet!

IMG_6089

A nyári átigazolási időszak utolsó érkezője az Egerből Dorogra szerződő Tóth László volt, aki eddigi 12 mérkőzésén 8 gólt szerzett, és játékával komoly részt vállal támadószekciónk munkájából. Őt kérdeztük az ETO Akadémia elleni mérkőzés előtt.

Dorogifc.hu: Remek formában vagy, nevezd meg kérlek a három legfontosabb tényezőt, aminek a teljesítményednek biztosan köze van!
Tóth László: „Azt gondolom sikerült megújulnom, tudom és, tudtam, hogy meg van bennem ez, és még ennél is több, ezt már bizonyítottam nagyobb osztályban is. Szinte senki nem tudja, de mielőtt Dorogra igazoltam, megfordult a fejemben az is, hogy abbahagyom, mert annyit csalódtam az elmúlt időszakban. Hála a kedvesemnek is, aki tartotta bennem a lelket nem fejeztem be, és jött a dorogi megkeresés. Ez lenne a legfontosabb tényezője, de az, hogy elkezdtem dolgozni az egyik legjobb baratommal is sokat segített olyan szempontból, hogy a nap többi részét nem láblógatással töltöm, és nem a focin agyalok, hanem építem a jövőmet. Emellett persze a kellő pihenés így is megvan. Nem utolsó sorban pedig magamnak is köszönhetem, mert beleálltam a melóba az első naptól kezdve, és szerencsére a sérülések is elkerültek.”

Dorogifc.hu: Több szurkolónk közös véleménye, hogy a közelmúlt legjobb dorogi igazolása vagy, mi az amiben még ezek után is többet vársz magadtól, amivel még több pluszt adnál a csapatnak?
Tóth László: „Olvastam és hallottam én is ezeket a véleményeket. Természetesen nagyon jól esik, de ilyenkor kell ezt a helyén kezelni, és továbbra is minden meccsen olyan teljesítményt nyújtani, hogy továbbra is ezt gondolják majd. Szeretném, ha még több és több gól és gólpassz szerepelne a nevem mellett, amivel győzelemhez tudom segíteni a csapatot, mert ez a legfontosabb! Szeretnénk kapaszkodni az élmezőnyhöz.”

Dorogifc.hu: Sok csapatban megfordultál már, miben különbözik tőlük a dorogi öltöző és a szakmai stábunk? 
Tóth László: „Így van, bár soha nem akartam egy nagy vándor madár lenni, de ez nem kívánságműsor. Kovács Olit már ismertem, volt csapattársam Szolnokon és Kazincbarcikán is. Mielőtt idejöttem azt mondta, nagyon családias a hangulat. Ezt hallottam már korábban, is de itt ez tényleg igaz. Nagyon jó a közösség és hamar befogadtak. A szakmai stábnak ezúton is köszönöm, hogy bíztak bennem a nehéz időkben is, ez is mutatja, hogy milyen emberek, de valószínűleg ők is voltak hasonló helyzetben már és megértettek. Bekő Balázzsal még nem dolgoztam együtt, de örülök, hogy ez most összejött. Mindig egyenes, ha kell megmondja a frankót, és ha esetleg jól mennek a dolgok se engedi, hogy visszavegyek vagy csapat szinten kövessük el ezt a hibát. Ez is lehet egy kulcs arra, hogy még jobb formába lendüljek majd a tavaszi szezonra, meg persze, hogy kibírjuk a téli felkészülést, mert az biztos nem lesz egy sétagalopp…”

Tóth jelenleg 6 találattal vezeti a házi góllövőlistát.

Dorogifc.hu: Az elmúlt 6 mérkőzésen veretlenek vagyunk, miben látod ennek a jó szereplésnek az okát, és miben látod a további fejlődés lehetőségét? 
Tóth László: „Azt hiszem a többiek nevében is mondhatom, hogy hiába a veretlenségi sorozat, azért van bennünk hiányérzet, mert benne van 1-2 olyan döntetlen, is ahol szinte egykapuztunk, mégsem sikerült nyerni. Felépültek a sérültek, és utolérték magukat, és összeállt egy erős mag, a játék is kezd egyre jobb lenni, illik a csapatra, amit a stáb kér tőlünk. Tovább kell ezt csiszolni, és okosabban játszani olyan meccseken, ahol az ellenfél visszahúzódik. Talán ebben kell a legtöbbet fejlődnünk, mert több csapat is így próbál ellenünk eredményes lenni. Volt akinek sikerült, volt akinek nem, de már tudjuk és értjük min kell változtatni, hogy ez hatékonyabb legyen.”

Dorogifc.hu: A gólok számában, vagy valami egész másban tűztél ki magad elé célt Dorogra szerződésedkor?
Tóth László: „Nem tűztem ki konkrét gólszámot, inkább úgy voltam vele, hogy szeretném minél hamarabb utolérni magam és meccseket nyerni. A konzisztens jó teljesítmény, amit igazán szerettem volna célként megfogalmazni, és azt gondolom a Komárom elleni meccset leszámítva ez sikerült is, de szeretnek meg jobb teljesítményt nyújtani, mert tudom hogy több van bennem. Csapatszinten szeretnénk az élmezőnyhöz tartozni, legalábbis én ez alá biztos hogy nem adom. Szeretek inkább előre tekinteni.”

Dorogifc.hu: Az utolsó olyan ellenféllel játszunk vasárnap, akikkel még nem találkoztunk az idén, mit vársz ettől az ETO elleni mérkőzéstől?
Tóth László: „Csak a három pont lebeg a szemem előtt és ha úgy állunk bele ahogyan kell, ahogyan elvárják, és ahogy tettük ezt Szombathelyen is, akkor biztosan nem lesz gond. Nem szeretek a tabella alapján készülni egy meccsre, ezért megmondom őszintén én azt se tudom pontosan hányadik az ETO Akadémia, csak azt hogy a hátsó régióhoz tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ügyes fiatal játékosaik. Ki fogjuk őket elemezni, de biztos hogy a saját játékunkra akarunk inkább koncentrálni.”

Dorogifc.hu: Hamar a közönség egyik kedvenc játékosává válltál, üzennél-e nekik valamit?
Tóth László: „Ahogy mondtam, nagyon örülök, hogy így vélekednek rólam. Köszönöm nekik a bizalmat, és igyekszem továbbra is minél több győzelemhez segíteni a csapatot, hogy aztán együtt ünnepeljünk. Ezt magamnak vívtam ki, de ez nagyobb felelősséggel is jár. Jól érzem magam Dorogon, remélem sok szép emlékünk lesz még! Hétvégén pedig várjuk őket, mert biztosan szükségünk lesz rájuk!”