Harmat: Régi álmom volt, hogy a felnőtt csapattal edzek!

IMG_3259

Harmat Zsombor nevével rendre találkozhatnak szurkolóink az utánpótlás hétvégi eredményeit bemutató cikksorozatunkban, most azonban fiatal tehetségünk a felnőtt csapatunknál is megmutathatja magát, hiszen az elmúlt héten az NB2-es keretünk a 17 éves középpályással soraiban kezdte meg a felkészülést az új szezonra, a dorogifc.hu pedig egy rövid interjú erejéig kérdezte őt a lehetőség kapcsán.

Dorogifc.hu: 17 évesen Te vagy a legfiatalabb, aki lehetőséget kapott arra, hogy a felnőtt csapattal kezdhette meg a felkészülést, mit jelent ez számodra?
Harmat Zsombor: „Örülök, hogy a felnőtt csapattal kezdhetem meg a felkészülést, mivel régi álmom volt hogy együtt tudjak edzeni velük. Azon viszont nem szoktam gondolkozni, hogy én vagyok a legfiatalabb, egyszerűen csak élvezem a lehetőséget, hogy itt lehetek és igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani.”

Dorogifc.hu: Hogyan mutatnád be a játékod, mik az erősségeid és miben kell a legtöbbet fejlődnöd?
Harmat Zsombor: „Szeretem a sok, rövid passzos játékot és a párharcokat, talán ez áll a legjobban nekem, ebben érzem a leginkább a csapat hasznára magam. Szerintem a fejjáték, és állóképesség téren kell a legtöbbet fejlődnöm!”

Dorogifc.hu: A felkészülés ráhangoló hetén már túl van a csapat, hogy telt ez a hét és milyen tapasztalatokat gyűjtöttél a profik között?
Harmat Zsombor: „A felkészülés ráhangoló hete jól telt, személyes tapasztalatként egyértelműen  azt tudom elmondani és kiemelni, hogy hatalmas különbség van a felnőtt, és az utánpótlás foci között minden téren, de igyekszem felvenni a tempót.”

Dorogifc.hu: Van olyan játékostársad a keretben, akinek a játéka vagy a személye példaértékű számodra és most vele tudsz közösen dolgozni?
Harmat Zsombor: „Számomra minden egyes játékos hozzáállása példa értékű és profi, ahogyan ezt ez a szint megköveteli, nagyon nehéz is lenne egy valakit kiemelni, de ha mégis választanom kellene, akkor Rácz Ferencet mondanám, remek labdarúgó és nagyon tetszik a játéka.

Dorogifc.hu: Amellett, hogy az utánpótlás csapatainkban meghatározó szereped lesz továbbra is, milyen célokkal vágsz neki az új szezonnak?
Harmat Zsombor: „Amennyiben lesz alkalom rá, szeretnék bemutatkozni a felnőtt csapatban elkövetkezendő idényben, de tudom, hogy ezért még nagyon sokat kell tennem!”

Dorogifc.hu: Tavaly aranyérmet, idén pedig ezüstöt szereztél az U19-es együttesben, milyen élményekkel kötődsz ezekhez a sikerekhez és bővül-e az éremgyűjtemény a következő idényben is?
Harmat Zsombor: „Mindkét éremnek egyformán örülök! A tavalyi aranyéremnek meg különösen, mivel azt vereség nélkül sikerült elérnünk. A célom, hogy az elkövetkezendő idény végén is a dobogó valamely fokán álljunk, lehetőleg minél magasabban.”

Dorogifc.hu: A lány testvéred is komoly szinten focizik, hogyan viszonyultok egymás pályafutásához és sikereihez?
Harmat Zsombor: „Büszke vagyok rá, hogy 2006-os születésű játékosként rendszerint számolnak vele a Puskás Akadémia első csapatánál, és így több NB1-es meccse is van már!