Érvényesítette a papírformát a Budafok!

IMG_4974

Nem számíthattunk könnyű ütközetre a tavaly még az élvonal mezőnyéhez tartozó Budafoki MTE promontor utcai otthonában, még akkor sem, ha négy forduló után a dobogó második fokáról kezdtük meg a piros-fekete csapatok mérkőzését. Amellett, hogy a papírforma valóban a hazaiak mellett szólt, továbbra is számos játékost volt kénytelen nélkülözni a szakvezetést sérülések miatt, így azonban újabb fiatal tehetségünk találhatta magát egyből a kezdőcsapatban Pohner Zsolt személyében.

Esélyek ide vagy oda, nem kezdtük rosszul a mérkőzést, a 6. percben egy beadásunkat tisztázta a hazai védő számunkra szimpatikus helyre, a tizenhatos sarkáról Nyíri lőtt jó erővel, de centikkel fölé. Az első negyed órát követően Szerencsi révén is közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de az őt célzó utolsó passzt a kapus ölelte magához. Próbálkozott természetesen a Budafok is a félidő első részében, védelmünk azonban rendre jól zárt vagy ért bele jól egy-egy beadásba és lövésbe. A 21. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat, Ihrig-Farkas az alapvonalról emelt vissza egy labdát a baloldalra, ahol Fótyik senkitől sem zavartatva passzolt a hálóba, 1-0. Az ivószünetet követően Szedlár egyenlíthetett volna, balról cselezett kedvezőbb pozícióba, de lövése nem volt elég pontos, Bese kapus pedig már verve volt. A szünetig egy óriási Mursits bravúrt jegyezhettünk még fel a 33. percben, Papp próbálkozását ütötte kapufára kapusunk, illetve sajnos egy újabb meg nem adott büntetőt a javunkra, az utolsó percben ugyanis Lénárthot rántották le egy beadás után, a játékvezető sípja azonban néma maradt az egyértelmű szituáció ellenére is.

Nyíri Vincének akadt bőven dolga védekezésben.

A második félidő rajtjára egy helyen változott csapatunk összeállítása, a fiatal debütáns Pohner nem jött ki a folytatásra, helyén Barna folytatta. Zuigéber okozott problémát rögtön, a 47. percben lőtt kapásból, Mursits azonban újabb bravúrral szögletre ütötte a labdát, Átadta a kezdeményezés lehetőségét a Budafok, birtokoltuk is a labdát, ám akármennyire is lőtávolban maradt a piros mezes hazai gárda, nem volt meg bennünk egy-egy próbálkozás ellenére az átütőerő. Már Csillag és Lőrincz is pályán volt, amikor Tóth indult meg egy labdával, de szerelni tudták, az ebből kialakult kontratámadásból pedig újabb gól született, Ihrig-Farkas lövéseit kétszer is blokkolni tudtuk, a lepattanó labdára leggyorsabban Szabó reagált és 5 méterről a kapuba gurított, 2-0. Az utolsó percekre vezetőedzőnk újabb fiatalnak adott lehetőséget, a 2003-as születésű Dani Zoltán is élete első NB2-es mérkőzésén léphetett pályára, az eredmény azonban már nem változott, három győzelem után ezúttal nem sikerült pontot szereznünk.

A mérkőzés jegyőzkönyve:
BUDAFOKI MTE–DOROGI FC  2 – 0 (1–0)
Budapest, BMTE Stadion, 500 néző. Vezette: Zám Zsolt (Horváth Zoltán, Kiss Balázs)

BUDAFOKI MTE: Bese – Szalai D. (Margitics, 63.), Jagodics M., Fótyik, Kotula M. – Nándori, Micsinai (Soltész I., 62.) – Ihrig-Farkas (Mervó, 83.), Zuigeber (László D., 83.), Papp Marcell (Szabó M., 62.) – Kovács.
Cserék: Oroszi, Horváth, Margitics, Mervó, Fekete, Venczel, Horgosi, Farkas, Medgyes, Soltész, László, Szabó.
Vezetőedző: Boér Gábor

DOROGI FC: Mursits – Nyíri, Tóth, Izing, Papp Máté – Girsik (Dani, 86.), Pohner (Barna, 46.), Lénárth, Szedlár (Józsa, 86.) – Pálinkás (Csillag, 66.), Szerencsi (Lőrincz, 79.).
Cseréink: Tulipán, Barna, Csillag, Nagyházi, Zabari, Dani, Józsa, Kárász, Lőrincz.
Vezetőedzőnk: Fenyvesi László.

Gólszerzők: Fótyik (21.), Szabó (80.)