Döntetlen a Vasas II. ellen!

IMG_2835

Hazai pályán fogadtuk szerda délelőtt az utolsó előtti felkészülési mérkőzésünkön a bajnoki rajt előtt a Vasas FC II. csapatát, a mind a két oldalon sok fiatal játékost felmutató csapatok végül 1-1-es döntetlennel végeztek.

Magasan védekezve, kellőképpen agresszívan kezdtük a mérkőzést, a 6. percben pedig Barna talált egyből kapufát egy ollózás után, de a labda nem lépte át a gólvonalat, ellenben a vendégek az első helyzetüket gólra váltották a 8. percben, amikor egy mögénk löbbőlt labdával mattoltak minket, 0-1. Rögtön a kapott gól után egyenlíthettünk is volna, de Szerencsi elől az utolsó pillanatban piszkálták el a játékszert. Az ivószünet után továbbra is a mieink domináltak, a 28. percben azonban a Vasas élt jól egy kontrával, de a jobb oldalról érkező lövés elment a kapu előtt keresztbe. Egy perccel később ismét óriási lehetőségünk volt a gólszerzésre, miután Papp Máté beadását Schäffer kotorta a kapu irányába egy védő szorításában, de néhány centivel célt tévesztett fiatal támadónk. A 40. perc történése volt, hogy egy vendég oldali büntető területen belüli kavarodásnál három játékos kezét is érte a labda, a játékvezető végül dorogi szögletet ítélt. A félidő utolsó jeleneteként egy újabb védelmünk mögé helyezett labdát Belányi és Berkó közösen hatástalanított, ezt követően többre már nem jutott idő, jöhetett a szünet.

Papp Máté a Dorogi FC csapatkapitányaként.

A második félidő kezdetén mind a két mester eszközölt néhány frissítést, de komoly helyzetig egészen az 53. percig várnunk kellett, amikor Barna léphetett ki ziccerben, de a vendég hálóőr mellett nem tudta elgurítani kellő pontossággal a labdát. Néhány perccel később Papp Máté egészen az alapvonalig jutott, onnan próbálta megjátszani az érkező Ferkót, de üres kapuba tartó lövését blokkolni tudták a fővárosi védők. A 80. percben aztán megtört a jég, a mérkőzés talán legszebb villanását láthatta az ismét szép számmal kilátogató közönség, amikor Harmat Zsombor jobb oldalról eleresztett lövése csapódott védhetetlenül a hosszú sarokba, 1-1. Az utolsó 10 játékperc már nem tartogatott komoly lehetőséget egyik csapat számára sem, maradt az igazságos döntetlen végeredmény. Folytatás szombat délelőtt ismét hazai környezetben, az első bajnoki mérkőzés főpróbáján.

Dorogi FC   1 – 1 (0-1)   Vasas FC II.

A Dorogi FC kezdőcsapata: Belányi (K), Barna, Berkó, Forgó G., Hoszpodár, Nagyházi, Papp, Szerencsi, Bokán Ba., Schäffer, Balla.

Cseréink: Pálfi (K), Bokán Be., Forgó D., Ludvig, Markos, Molnár, Harmat, Ferkó.

Gólszerzőnk: Harmat.