Bene Ferenc: az első interjú!

IMG_9051

Ifj. Bene Ferenc 2017 után tért vissza újra Dorogra, a továbbiakban pedig szakmai igazgatóként segíti klubunkat. A vele készült első interjút alább olvashatják kedves szurkolóink!

Dorogifc.hu: Sok szeretettel köszöntünk újra a Dorogi Futball Clubnál! Hogyan alakult ki, hogy útjaink ismét keresztezik egymást, és mik voltak a legerősebb érvek amellett, hogy újra Dorogon vállalj szerepet?
Bene Ferenc: Nagyon köszönöm! Örülök, hogy újra a Dorogi FC-ért dolgozhatok. A két legfontosabb érv  számomra a klub és a szurkolók szeretete és Mayer László személye volt. Mind  játékosként, mind vezetőként szép és sikeres időszakot töltöttem a múltban a klubnál,  érzelmileg is kötődöm Doroghoz. Illetve Mayer László személyében egy nagyon korrekt, és  a csapatért tenni akaró tulajdonost ismertem meg.

Dorogifc.hu: A 2016-2017-es szezonban sportigazgatóként dolgoztál a Dorogi FC-nél, milyen emlékek vannak benned azzal az időszakkal kapcsolatban?
Bene Ferenc: Hasonló helyzetben volt akkor a klub. Voltak nehézségeink, de kemény munkával és idővel  nagyon szép eredményeket hozott a csapat. Adott egy játékosállomány, amely bizonyos  finomításokra szorul. Döntő fontosságú tényezőnek tartom, hogy motivált, karakteres  játékosokat tudjunk igazolni. Legfontosabb szempontok számomra, hogy emberileg és a  dorogi szellemiségnek és stílusnak megfelelő labdarúgók kerüljenek a klubhoz. Ebben  próbálom segíteni a vezetőedzőt és a sportigazgatót. Ugyanakkor a végső szót  természetesen a tulajdonos Úr mondja ki.

Dorogifc.hu: Ezúttal, mint szakmai igazgató csatlakozol a klubhoz, hogyan kell elképzelnünk a feladataid, mik a legfontosabb területek, amiért Te felelsz majd?
Bene Ferenc: Fenyvesi László vezetőedzővel, és Sitku Illés sportigazgatóval napi kapcsolatban vagyok. Én  is teszek javaslatokat, illetve az általuk szerződtetni kívánt játékosokról elmondom a  véleményem. Ugyanakkor minden olyan téren próbálok segíteni, ahol szükség van rám.  Elmondom a meglátásaimat és a tapasztalataimat a vezetőedzőnek, ha kell beszállok az  elemzésekbe, az edzésvezetésbe, ha kell információkkal segítem feltérképezni az  ellenfeleket, de a végső döntéseket a vezetőedző hozza meg, ez az ő felelőssége, én nem a  helyére jöttem, hanem segíteni őt. Ez a modell annak idején nagyon jól működött Németh  Szabolccsal is. 

Dorogifc.hu: Egy nagyon nehéz tavaszi szezon van a csapat mögött, miként értékelnéd a nemrég lezárult szezont dorogi szempontból?
Bene Ferenc: Volt az élbolyban és a kiesőzónában is a csapat, a realitás valahol a kettő között volt  szerintem. De felesleges a múltról beszélni. Én annyit kértem vezetőedzőnktől, hogy  elemezze ki az okait a két félszezon szélsőséges eredményeinek.

Dorogifc.hu: A következő NB2-es bajnoki év sem ígérkezik sokkal könnyebbnek, már csak a létszámszűkítési megoldás miatt sem, mit vársz a csapattól és mik lesznek a kitűzött célok?
Bene Ferenc:
Számomra a legfontosabb, hogy egy karakteres, a mérkőzéseken a pályára a „szívét-lelkét”  kitenni képes csapatunk legyen. Én nagyon nem szeretem a „futballcsalókat”, akik csak az  utolsó filléreket szeretnék kivenni a futballból! Dorogon ilyen játékosok a múltban sem  voltak, és a jövőben is azt szeretnénk, ha egy nagyon egységes és egymásért küzdeni tudó  csapatunk lenne! Dorogon mindig az erős kohézió volt a jellemző, jó öltözői légkör,  motivált játékosok, és egy nagyon lelkes és a csapatért mindenre képes szurkolótábor.  Értük érdemes Dorogon futballozni!

Dorogifc.hu: Vélhetően a játékoskeretben is várhatóak majd kisebb-nagyobb változások, mit lehet tudni erről és mi az az irányvonal, amely mentén kialakításra kerül a keret?
Bene Ferenc: Úgy gondolom minden csapatrészbe kell egy-egy vezér, aki van olyan karakter, hogy  pozitív hatással van a többiekre, és a nehéz pillanatokban is lehet rá számítani. Meg kell  tartani a csapat magját, főleg olyan játékosokat, akik a dorogi identitást tovább tudják  vinni! És kell beépítenünk olyan fiatal, vagy még jövőképpel rendelkező játékosokat, akik  innen egy-egy jó szezon után tovább tudnak lépni még magasabb szintek felé. Én egy fiatal,  vagy olyan játékos helyében, akinek az elmúlt szezonja nem volt gördülékeny biztosan  belevágnék, hiszen itt fel tudja magát építeni, és később felvértezve tovább tud igazolni  akár NB I-es csapatokhoz.

Dorogifc.hu: Milyen személyes célokkal vágsz neki pályafutásod újabb dorogi időszakához?
Bene Ferenc: Ez legkevésbé sem rólam szól. Én a háttérben szeretném segíteni a klubot, és közvetlenül a  vezetőedzőnket. Mindenben számíthat rám, de a végső döntés az övé. 

Dorogifc.hu: Mit üzennél a szurkolóinknak?
Bene Ferenc: Nekem erről az a véleményem, hogy szezonok, játékosok, edzők jönnek-mennek, de a  Dorogi FC szurkolói és a Klub örök! Számomra mindig is a Klub lesz az első, aztán a csapat,  és aztán az egyéni sikerek. Ezt mindenkinek meg kell értenie, aki Dorogon futballozik. Azt  az egységet, és támogatást kell mindkét irányból képviselni, ami mindig is jellemző volt  erre a családra. Nekünk nem az anyagi bázis az erőnk, hanem az emberi kapcsolatok!  Éppen ezért nagy szüksége van a csapatnak a szurkolóinkra! Nagy kihívás lesz a következő  szezon, csak együtt és egységesen lehetünk sikeresek!